25η Μαρτίου: Ομπρέλα ασφαλείας με 4.000 αστυνομικούς, drones και ελεύθερους σκοπευτές

25η Μαρτίου: Ομπρέλα ασφαλείας με 4.000 αστυνομικούς, drones και ελεύθερους σκοπευτές

Σε αστυνομικό κλοιό το Σύνταγμα, η Εθνική Πινακοθήκη και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την προστασία των επισήμων  - Επιστρατεύονται ελεύθεροι σκοπευτές, drones,  ελικόπτερα, ΕΚΑΜ και Αντιτρομοκρατική - Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ με τους τέσσερις ομόκεντρους κύκλους στο κέντρο της Αθήνας

5251335
Ένα γιγαντιαίο σχέδιο ασφαλείας που θα απλώνεται από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα επικεντρώνεται στο Σύνταγμα και την Εθνική Πινακοθήκη ενώ θα περιλαμβάνει και τα τέσσερα ξενοδοχεία που θα μένουν οι ξένες αντιπροσωπείες, μπαίνει σε εφαρμογή από τη νύχτα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σχεδόν 4.000 αστυνομικοί (προβλέπονται και δυνάμεις εφεδρίας) ελεύθεροι σκοπευτές, 6 drones, δύο ελικόπτερα, jammers (σύστηματα επενεργοποίησης κινητών), το σύνολο των δυνάμεων της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής και φυσικά η συμβολή της ΕΥΠ σε επίπεδο πληροφοριών, αποτελούν τα κομμάτια του μωσαικού ασφαλείας που θα ολοκληρωθεί με αποχώρηση όλων των επισήμων και την επιστροφή στις χώρες τους.

Ουσιαστικά από τα ξημερώματα, το κέντρο της Αθήνας θα αρχίσει σιγά – σιγά να αποστειρώνεται και να σφραγίζεται ενώ η πρώτη φάση θα κλιμακωθεί αύριο το απόγευμα με τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης και την ξενάγηση που θα κάνει ο πρωθυπουργός στους ξένους επισήμους. Μόνο για αυτό το σκηνικό θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 500 αστυνομικοί, με την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων να ξεκινάει από τις 6 τα ξημερώματα.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τη μεγάλη παρέλαση το πρωί της Πέμπτης, οι κεντρικοί δρόμοι όπως λεωφόρος Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Σταδίου, θα είναι κλειστοί και τα μέτρα της Αστυνομίας θα περιλαμβάνουν τέσσερις ομόκεντρους κύκλους.

Ο πρώτος θα ξεκινά τουλάχιστον πέντε δρόμους πριν το σημείο της παρέλασης και θα περιλαμβάνει προληπτικούς ελέγχους όλων όσων κινούνται στο σημείο και ο τελευταίος θα είναι στους δρόμους που θα γίνεται η παρέλαση, οι έλεγχοι θα είναι αυστηρότατοι και θα απαγορεύεται η παρουσία οποιουδήποτε πολίτη.

Στις εξέδρες όπου θα υπάρχουν οι επίσημοι, ο χώρος θα έχει αποστειρωθεί και από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δεν θα μπορεί να πλησιάσει κανείς. Φυσικά, γύρω από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ενώ τα drones και τα ελικόπτερα θα δίνουν On line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Κλείσιμο
Πληροφορίες για συμβολικές δράσεις η ακτιβιστικές ενέργειες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν και όλα δείχνουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.


Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός - Ανατρεπτική έρευνα: Ο ιός του κοινού κρυολογήματος «προστατεύει» από την Covid-19! 

Καιρός στην Αθήνα: Η εξέλιξη της κακοκαιρίας σε χάρτες 

Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε την πρώτη του δουλειά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης