Παρουσιάζοντας την κατάσταση στοΑιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα πάντα με τις μόνιμες τουρκικές επιδιώξεις, η εφημερίδα Sabahυποστηρίζει προκλητικά πως: «Η Ελλάδα συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες».
Σύμφωνα με την εφημερίδα το περιστατικό με την... «παρενόχληση» του «Τσεσμέ» από τέσσερα ελληνικά F-16 την Τρίτη, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «πρόσθεσε ένα νέο επεισόδιο στις προκλήσεις στο Αιγαίο».
Το δημοσίευμα διερωτάται ποιος είναι ο «σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας» και εάν θέλει να…«ξεκινήσει έναν πόλεμο» με την Τουρκία. Στα ερωτήματα αυτά, απαντάει ο απόστρατος ναύαρχος Αλί Ντενίζ Κουτλούκ.
Ο Κουτλούκ υποστηρίζει πως η Ελλάδαέχει επιλέξει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας τη συμπάθεια ΗΠΑ και ΕΕ. «Οι Έλληνες πιλότοι μεγάλωσαν με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση είναι αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις στρατιωτικές τακτικές. Το «Τσεσμέ» είναι ελεύθερο να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα και τα διεθνή ύδατα. Δεν απειλεί κανέναν» δήλωσε.
Ο απόστρατος ναύαρχος ζητάει από την Άγκυρα να κινηθεί άμεσα προς ΗΠΑ και ΕΕ, ώστε ν’ αποκτήσει η Τουρκία «περισσότερη συμπάθεια», αλλά και ν’ αντιμετωπίσει μ’ αποφασιστικότητα τις ελληνικές προκλήσεις. Ο ίδιος ζητάει να τεθεί επί τάπητος θέμα αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αλλά και το ζήτημα κυριαρχίας δεκάδων νησιών, νησίδων και βραχονησίδων με «αδιευκρίνιστο καθεστώς» όπως υποστήριξε.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή