Συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise - Air Defense Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, του Υποβρυχίου (Y/B) ΠΟΝΤΟΣ και τεσσάρων Αεροσκαφών F-16 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεωνμε το Αντιτορπιλικό USS PORTER του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, διεξήχθη την Παρασκευή.
Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που συνεχώς ενισχύονται.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Η πρωτοβουλία «Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια» της Κωτσόβολος περνά στην επόμενη φάση, με επίκεντρο την αυτονομία, την επιλογή και τη συμμετοχή στην καθημερινότητα