Στο «κατώφλι» τα νέα αναδρομικά για 600 συνταξιούχους του δημοσίου- Αλλοι 200.000 περιμένουν στην ουρά

Στο «κατώφλι» τα νέα αναδρομικά για 600 συνταξιούχους του δημοσίου- Αλλοι 200.000 περιμένουν στην ουρά

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα συνταξιούχων που θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση

sidaxiouxoi-anadromika
Tην ερχόμενη εβδομάδα , με τις συντάξεις του Μαρτίου, περίπου 600 εν αναμονή συνταξιούχοι του δημοσίου, κυρίως ένστολοι θα λάβουν υψηλότερη σύνταξη με βάση τα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λάβουν όχι μόνο αυξημένη σύνταξη αλλά και αναδρομικά 17 μηνών.

Αυτή είναι η πρώτη ομάδα συνταξιούχων που θα λάβει αυξήσεις και αναδρομικά ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Βρούτση ( Φεβρουάριος 2019) που βελτίωνε τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου για όσους διένυσαν ασφαλιστικό βίο άνω των 30 ετών.

Τα αναδρομικά ωστόσο «τρέχουν» από τον Οκτώβριο του 2019 , μήνα που δημοσιοποιήθηκε η σχετική απόφαση του ΣτΕ η οποία δικαίωνε τους συνταξιούχους για το 11μηνο Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.

Η επόμενη ομάδα που θα λάβει αυξήσεις πιθανόν στο τέλος Μαρτίου αριθμεί 2000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν εισπράξει ήδη την πρώτη τους σύνταξη.

Πάντως όλες οι νέες συντάξεις του δημοσίου που θα πληρώνονται από τώρα και στο εξής για πρώτη φορά και θα αφορούν αιτήσεις πρώην δημοσίων υπαλλήλων μετά την 1η Οκτωβρίου 2019, θα καταβάλλονται με βάση τα νέα αυξημένα ποσοστά αναπλήρωσης, καθώς ετοιμάστηκε το σχετικό λογισμικό.

Συνολικά αυξήσεις και αναδρομικά σε εφαρμογή του νόμου Βρούτση δικαιούνται περίπου 200.000 συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Από αυτούς οι 50.000 είναι νέοι συνταξιούχοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί μετά το Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης και δεν διατηρούν προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι αναμένεται να λάβουν αύξηση περίπου 50 ευρώ.

Κλείσιμο
Άλλοι 600.000 δικαιούνται μόνο λογιστικούς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά. Οι υπηρεσίες υπολογίζουν ότι απαιτούνται τουλάχιστον 2 μήνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να καταβληθούν τα σχετικά ποσά.

Πάντως όσο περισσότερο καθυστερεί η καταβολή των αυξήσεων τόσο θα συσσωρεύονται τα αναδρομικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης