Βόλος - Αλλεργικό σοκ: Θλίψη για τον χαμό της 9χρονης - Συγκλονίζει το μήνυμα του πατέρα της λίγες μέρες πριν

Βόλος - Αλλεργικό σοκ: Θλίψη για τον χαμό της 9χρονης - Συγκλονίζει το μήνυμα του πατέρα της λίγες μέρες πριν

«Δίνει άνιση μάχη, συνεχίστε να προσεύχεστε» έγραφε πριν μερικά 24ωρα στο Facebook ο σπαρακτικός πατέρας - Το κοριτσάκι έσβησε σήμερα το μεσημέρι μετά από 3 εβδομάδες στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου - Πώς έγινε το κακό

ypokrateio_main
Την τελευταία του πνοή άφησε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής το εννιάχρονο κορίτσι, που νοσηλευόταν από τις 25 Ιανουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έπειτα από σοβαρό αλλεργικό σοκ.

Το παιδί, που όλες τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, είχε αρχικά μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας του Βελεστίνου, στη συνέχεια στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου και τελικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τις τελευταίες μέρες οι γιατροί έκαναν προσπάθειες να ξυπνήσουν το κοριτσάκι από το κώμα, κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Η 8χρονη -ούσα αλλεργική σε κάποια είδη τροφής – είχε υποστεί αλλεργικό σοκ καταναλώνοντας γλυκό στο σχολείο της. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την κρατήσουν στη ζωή, καθώς υπέστη τέσσερις φορές καρδιακή ανακοπή. Τελικά, κατάφεραν να την επαναφέρουν και άμεσα διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δίνοντας μιας άνιση μάχη που δυστυχώς, έχασε σήμερα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, αλλά και ολόκληρη την περιοχή του Βελεστίνου.

Πώς έγινε το κακό

Κανείς δεν περιμενε πριν από τρεις περίπου εβδομάδες ότι μια χαρούμενη στιγμή στο σχολείο της μικρούλας και ένα κέρασμα από μια εορτάζουν συμμαθήτριά της θα κατέληγε σε αυτήν την τραγωδία. Σύμφωνα το site taxydromos.gr, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν το κοριτσάκι έπαθε αλλεργικό σοκ όταν κατανάλωσε ένα κομμάτι του γλυκού που κεράστηκε. Γνωρίζοντας ότι το κοριτσάκι ήταν αλλεργικό, οι εκπαιδευτικοί ρώτησαν το παιδί αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα. Κάποιο από τα συστατικά του όμως αποδείχτηκε μοιραίο. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία.

Εντρομοι η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 9χρονης, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σχολείο. Η 9χρονη μεταφέρθηκε ακαριαία στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου όπου γιατροί και νοσηλευτές «έπεσαν» πάνω της, ενώ κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου έφτανε στο Βελεστίνο για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου.

Κλείσιμο
Επί τρεις ώρες στο Αχιλλοπούλειο, γιατροί όλων των ειδικοτήτων, εντατικολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, παθολόγοι έδιναν πραγματική μάχη για να σώσουν το παιδί. Η κατάσταση όμως ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη. Το κοριτσάκι υπέστη τέσσερις καρδιακές ανακοπές, μέχρι να καταφέρουν οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να δοθεί εντολή για επείγουσα διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου η μικρούλα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η δοκιμασία της συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα με κάθε τρόπο «έστελναν» όλο αυτό το διάστημα τη θετική τους ενέργεια για να σωθεί το παιδί. Εκκλησίες άνοιξαν στο Βελεστίνο, για να διαβαστούν παρακλήσεις, οι πολίτες να ανάψουν ένα κερί και να προσευχθούν η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Μέχρι τελευταία στιγμή όλοι πίστευαν ότι θα γίνει ένα θαύμα. Διαρκείς οι εκκλήσεις από τους γονείς της προς τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί προσπάθησαν τρεις φορές να «ξυπνήσουν» τη μικρή που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, ο οργανισμός της όμως δεν αντιδρούσε.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του πατέρα λίγες μέρες νωρίτερα

Με ένα συγκινητικό μήνυμα ο πατέρας του μικρού κοριτσιού πριν από λίγες μέρες καλούσε το κόσμο να συνεχίσει να προσεύχεται για τη μικρούλα. Οι γονείς του κοριτσιού όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγαν λεπτό από το Νοσοκομείο, και το κύμα συμπαράστασης από πολίτες όλης της Ελλάδας ήταν τεράστιο.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πατέρας της άτυχης μικρούλας έγραψε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους μας στηρίζουν. Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση σε εκείνους που μας αγκάλιασαν, θέλω να γνωρίζουν πως δεν είμαι σε θέση να απαντώ σε μηνύματα. Είναι δύσκολες πολύ οι ώρες. Η μικρούλα μου (μας για πολλούς), δίνει μία άνιση μάχη. Εύχομαι σε όλους τα καλύτερα. Όποιος μπορεί και θέλει, ας συνεχίσει με τον τρόπο του να προσεύχεται για εκείνη. Σίγουρα οι φίλοι, παλιοί και νέοι που έκανα είναι μες στην καρδιά μου.»



Ειδήσεις σήμερα

Λήμνος: Κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας

Η Γαλλία ξεκίνησε διαδικασίες για να τεθεί εκτός νόμου ακροδεξιά, αντιμεταναστευτική οργάνωση

«Το ραντεβού για εμβολιασμό είναι ραντεβού ζωής» - Δείτε το σποτ με Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης