Δήμος Αθηναίων: Ξαναζωντανεύουν τα σιντριβάνια της πόλης

Δήμος Αθηναίων: Ξαναζωντανεύουν τα σιντριβάνια της πόλης

Καταβάλλει προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει 34 εμβληματικά σιντριβάνια

sidrimia23
Μετά την ανακατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ο Δήμος Αθηναίων έχει ως στόχο την «αναγέννηση» και άλλων εμβληματικών σιντριβανιών της πόλης. Συγκεκριμένα ο δήμος Αθηναίων καταβάλλει προσπάθεια για να ξαναζωντανέψει 34 εμβληματικά σιντριβάνια. Έτσι έχει ήδη ξεκινήσει η συντήρηση, επισκευή και ανακαίνισή τους ώστε να προσφέρουν ξανά στους κατοίκους και τους επισκέπτες τις ανάσες που τόσο έχουμε ανάγκη.

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ1
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ4


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παρεμβάσεις στα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στην συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην Πλατεία Μεταξουργείου, στην Πλατεία Αιγύπτου, στην Πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ8
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ10
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ3

Κλείσιμο
 
Μικτά κλιμάκια εξειδικευμένων τεχνιτών πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα δεκάδες σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ5
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ6
ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΑ7

 
«Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος» λέει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης και συνεχίζει: «Η ζωή στην Αθήνα περνά μέσα από τους δρόμους, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια και τις γειτονιές της. Τα σιντριβάνια είναι κρίκοι αυτής της αλυσίδας που δημιουργείται στην πρωτεύουσα. Γιατί η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα, ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης, ορατά».



Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης: Όσοι έχουν καταβάλει αίτηση για σύνταξη θα πάρουν και αναδρομικά

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κατά 50% το ιικό φορτίο στα λύματα

Κορωνοϊος: «Επιστροφή» στον Δεκέμβριο - Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης