Καιρός: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάτμο - Αίτημα για να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Καιρός: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάτμο - Αίτημα για να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στη δίνη της κακοκαιρίας το νότιο και βόρειο Αιγαίο -  Σήμα κινδύνου από την Πάτμο, κλειστά τα σχολεία - Πλημμύρες και στη Σάμο

patmos
Εκτεταμένες ζημιές από έντονη βροχόπτωση σημερα τα ξημερώματα προκλήθηκαν στο νησί της Πάτμου. Οι ζημιές προκλήθηκαν κυρίως στο οδικό δίκτυο και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε παραλιακές περιοχές.

Λόγω, μάλιστα, των ζημιών ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες έχει ζητήσει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αίτημα που προωθεί ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο , σε υποδομές διάβρωση του εδάφους σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες χαρακτήρισε πρωτοφανές το φαινόμενο που πλήττει το νησί απο τα ξημερώματα.
Κλείσιμο
«Πλημμύρισαν δρόμοι, ξεχείλισαν ποταμοί, έγιναν κατολισθίσεις που σε ορισμένα σημεία έκοψαν το νησί στα δύο».

Βίντεο από την κακοκαιρία στην Πάτμο από το Skyrodos.gr

PATMOS


patmos_plimmira


Λόγω των πολύ δυσμενών και επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, με απόφαση Δημάρχου, θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πατμιάδα) κλειστά για την ασφάλεια των παιδιών.
patmos_plimmira
Πηγή φωτογραφιών: ΕΡΤ

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από τις πλημμύρες από το skyrodos.gr
skyrodos
skyrodos_ena
skyrodos_dio


Πλημμύρες και στη Σάμο - Τα σχολεία που κλείνει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται από τα ξημερώματα και στη Σάμο, όπου καταγράφονται πλημμύρες, ενώ έχουν αποκλειστεί και δρόμοι.

Το samos24.gr σημειώνει πως έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περί 20 κλήσεις για βοήθεια.
akairos_samos


Στο λιμάνι του Καρλοβάσου «έσπασε» ένα ρέμα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι γύρω περιοχές. Παράλληλα, όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της δημοτικής Αρχής.



Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιου Στάντζου και σε συνέχεια της ενημέρωσης από τις αρμόδιες Διευθύνσεις εκπαίδευσης που μόλις λάβαμε, το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Κοινότητας Βουρλιωτών της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο της Κοινοτήτας Παγώνδα, το Νηπιαγωγείο Ηραίου, το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο της Κοινότητας Πύργου της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 02/02/2021, λόγω προβλημάτων που δημιούργησε στην λειτουργία τους η έντονη βροχόπτωση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτρος Φιλιππίδης: Μην με «τηλεδικάσετε»

Τζένη Μπότση: Το χρονικό του τρόμου για την ίδια και άλλες 13 γυναίκες

Ξυλοδαρμός στο μέτρο: Ποια είναι τα δύο νέα, μυστηριώδη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης