Διπλά διαγωνίσματα θα δώσουν οι μαθητές του γυμνασίου στο Β ΄τετράμηνο αν τελικά δεν προλάβουν να δώσουν αυτό το τετράμηνο διά ζώσης εξετάσεις.
Όπως αναφέρει εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας
Ζέττας Μακρή «εάν για λόγους αντικειμενικούς, δεν καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί στο πρώτο τετράμηνο η ωριαία γραπτή δοκιμασία , αυτή μεταφέρεται στο δεύτερο τετράμηνο». Η βαθμολογία των μαθητών θα εξαχθεί από την απόδοσή τους στην τάξη και από τα τεστ που είχαν δώσει στις φυσικές τους τάξεις.
Τι θα γίνει με τη βαθμολογία της Α΄Λυκείου
Δεν θα προσμετράται η επίδοση του μαθητή της Α΄Λυκείου για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια είπε κατηγορηματικά σήμερα η υπουργός Παιδείας
Νίκη Κεραμέως. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου θα λαμβάνονται υπόψιν αφού προηγηθεί η αξιολόγηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών το ξεκαθάρισε η υπουργός καθώς πολλοί γονείς και μαθητές ρωτούσαν λόγου του ότι εφέτος ξεκινά για την Α’ Λυκείου η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις.
Η κ. Κεραμέως είπε ότι «υπάρχει στις ευρύτερες προθέσεις μας κάποια στιγμή να μην αποτελούν οι Πανελλαδικές, ως η αποτύπωση μιας στιγμής και να υπολογίζεται ευρύτερα η η πορεία του μαθητή. Ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη ψηφιστεί. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να προηγηθεί η επιμόρφωση και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τότε θα το δούμε».
Ειδήσεις σήμερα:
Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου για το προσεχές διάστημα
Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά
Survivor - Χαμός με Κάτια Ταραμπανκό και Ελευθερία Ελευθερίου: «Δεν είμαι άχρηστη!»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Πως γίνεται π.χ στην Ολλανδία τα παιδιά να μαθαίνουν (και να μιλούν) ξένες γλώσσες στα σχολεία χωρίς φροντιστήρια ενώ στην Ελλάδα αυτό να μην γίνεται με τίποτα. Διπλά διαγωνίσματα για να αποδείξουν τι, πως η τηλε-εκπαίδευση είναι ισάξια της παρουσίας στα σχολεία.
Τα ολλανδικά ανήκουν στις δυτικές γερμανικές γλώσσες (west germanic languages), στην ίδια κατηγορία που ανήκουν και τα αγγλικά. Αυτό κάνει την εκμάθηση αγγλικών πολύ εύκολη για τους Ολλανδούς. Τα αγγλικά επίσης έχουν πολύ μεγάλη λεξιλογική επιρροή από τα λατινικά, που κάνει την εκμάθηση τους σχετικά εύκολη για τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Τα ελληνικά δεν έχουν κάποια άμεση σχέση με τα αγγλικά, πέρα από κάποιους επιστημονικούς όρους που έχουν ελληνικές ρίζες. Το γεγονός ότι μιλάμε καλύτερα αγγλικά από τους Γάλλους, τους Ιταλούς και τους Ισπανούς είναι κάτι θετικό. Ας μην κλαιγόμαστε για όλα.