«Λεφτά στο λεπτό»: Εξαπάτησαν τα θύματά τους μέσω της τραπεζικής εφαρμογής

«Λεφτά στο λεπτό»: Εξαπάτησαν τα θύματά τους μέσω της τραπεζικής εφαρμογής

Έντεκα θύματα σε όλη την Ελλάδα - Παρίσταναν τους αγοραστές σε αγγελίες

apati_3-768x480_2
Χρησιμοποιώντας πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον 11 πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα παριστάνοντας τους αγοραστές για είδη που τα θύματα διέθεταν προς πώληση σε αγγελίες που είχαν αναρτήσει.

Οι δράστες εντόπιζαν τις αγγελίες για την πώληση γεωργικών ελκυστήρων, μηχανημάτων, εργαλείων και εξαρτημάτων σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφωνούσαν από τα κινητά «φαντάσματα» στους πωλητές και τους έπειθαν να πραγματοποιήσουν την αγοροπωλησία μέσω της τραπεζικής εφαρμογής «Λεφτά στο λεπτό». Στη συνέχεια, καθοδηγούσαν τα θύματα που δεν γνώριζαν την εφαρμογή κι έτσι κατάφερναν να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ορεστιάδας και με τη βοήθεια συναδέλφων τους της Ασφάλειας Κορίνθου και του τμήματος Βέλου- Βόχας, εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις απάτης, που διαπράχθηκαν τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο σε Έβρο, Καβάλα, Δράμα, Γρεβενά, Κοζάνη, Πέλλα, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κέρκυρα και Ηλεία σε βάρος πολιτών που έχασαν συνολικά 7.100 ευρώ.

Κατά την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Έλληνες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κατ’ εξακολούθηση που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να ταυτοποιήσουν και τους άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς τους.

Ειδήσεις σήμερα

Σκυλακάκης: «Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε έκρηξη επενδύσεων στην Ελλάδα»

Δεκάχρονος από την Ηλεία νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε ΜΑΦ στο Ρίο


Εμβόλιο κορωνοϊού: Ποιοι έχουν προτεραιότητα - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης