Ορεστιάδα: Απάτη με «μαϊμού» αγγελία για πώληση Ι.Χ.

Ορεστιάδα: Απάτη με «μαϊμού» αγγελία για πώληση Ι.Χ.

Ο δράστης τον έπεισε να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.540 ευρώ

astynomia_peripoliko
Πληθαίνουν καθημερινά τα κρούσματα απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που εντοπίζουν ελκυστικές αγγελίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση αγαθών σε τιμή ευκαιρία και «τσιμπούν» το δόλωμα, καταθέτοντας τα χρήματα που ζητούν οι επιτήδειοι χωρίς να παραλάβουν ποτέ αυτό που αγόρασαν.

Ένα ακόμη θύμα διαδικτυακής απάτης ήταν ένας Έλληνας από την Ορεστιάδα, ο οποίος εντόπισε τον περασμένο Ιούλιο σε ιστοσελίδα μια αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου, την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος και επικοινώνησε μαζί του. Ο δράστης τον έπεισε να καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 1.540 ευρώ για την αγορά του οχήματος, χωρίς όμως να του το παραδώσει.

Ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε μια Ελληνίδα στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας κατατέθηκαν τα χρήματα και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστεί και ο άνδρας που επικοινωνούσε με το θύμα.

Παρόμοια απάτη και στον Βόλο

Για περισσότερο από ένα μήνα περίμενε μια 51χρονη Ελληνίδα από το Βόλο να επικοινωνήσει μαζί της ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει στο facebook αγγελία για την πώληση ενός μεταχειρισμένου Ι.Χ. αυτοκινήτου μάρκας Toyota Yaris έναντι 3.500 ευρώ, στον λογαριασμό του οποίου είχε ήδη καταθέσει 500 ευρώ ως προκαταβολή. Μόλις κατέθεσε τα χρήματα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πωλητής διέκοψε κάθε επικοινωνία και χθες η 51χρονη αποφάσισε να υποβάλλει καταγγελία στην Ασφάλεια.

Παρ' όλο που ο απατεώνας είχε δημιουργήσει λογαριασμό με ψεύτικα στοιχεία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν ένας 22χρονος Αλβανός και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για απάτη μέσω διαδικτύου, την οποία υπέβαλαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει - «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης