Ικανοποίηση Κύπρου για την επιτυχή άσκηση «Μέδουσα» - Φωτογραφίες

Ικανοποίηση Κύπρου για την επιτυχή άσκηση «Μέδουσα» - Φωτογραφίες

Στην άσκηση, η οποία άρχισε στις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχαν, πλωτά και πτητικά μέσα από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, την Κυπρο, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

CNA_T5c105e29873348c2a068a47061414462
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η τελική φάση (DV-DAY) της πολυεθνικής αεροναυτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ-10/20», η οποία διεξάχθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Αλεξάνδρειας. Η Εθνική Φρουρά της Κύπρου συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά στην άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σε ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι λόγω ιδιαίτερων συνθηκών και άλλων υποχρεώσεων, ο υπουργός Χαράλαμπος Πετρίδης δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί στην τελική φάση και αντί αυτού, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κατά την οποία πέραν της συζήτησης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας, του εξέφρασε την ευχαριστίες του για την άριστη διοργάνωση. Αντίστοιχη τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κατά την οποία συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του επί θεμάτων της εξαιρετικής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και σχετικά με τη διεξαγωγή της άσκησης.

CNA_T4f4ff14d327c44519176bcf082cbe8c7
CNA_Te6f3e539a2b145b8add6e9f7d1f20b69
CNA_Te1568df8366443d3a01ecc0345d25505


Την Εθνική Φρουρά, εκπροσώπησαν ο Επιτελάρχης του γενικού Ε πιτελείου, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης και ο Διοικητής Ναυτικού, Υποναύαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους, με Αξιωματικούς Επιτελείς του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι παρακολούθησαν την Τελική Φάση της άσκησης από το Ελικοπτεροφόρο LHD ANWAR EL SADAT του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού.

Στην άσκηση, η οποία άρχισε στις 30 Νοεμβρίου, συμμετείχαν, Πλωτά και Πτητικά Μέσα από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, κατά την τελική φάση διεξήχθησαν γυμνάσια, αποβατικής ενέργειας, πυρών επιφανείας, αεροπορικής προσβολής σε παράκτιους στόχους, επιχειρήσεων νηοψίας, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής και ρίψης αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσης με τις Σημαίες των Κρατών που συμμετείχαν. Η Τελική Φάση ολοκληρώθηκε με τη διέλευση και απονομή χαιρετισμού των αεροναυτικών Μονάδων στα τιμώμενα πρόσωπα που επέβαιναν στο Αιγυπτιακό Ελικοπτεροφόρο.

Ειδήσεις σήμερα

Άρση μέτρων: Βήμα- βήμα το άνοιγμα των καταστημάτων

Κορωνοϊός: Έχασε τη μάχη 37χρονη βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο Νάουσας

Στο σφυρί η βίλα Ψυχάρη στο Παλαιό Ψυχικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης