Καιρός: Κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Καιρός: Κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Βίντεο καιρού: Έρχεται χειμώνας από εβδομάδα - Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

kataigida_attiki
Ισχυρή κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές βρίσκεται προ των πυλών και συγκεκριμένα από τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Ο καιρός χαλάει,  καθώς από τα δυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και από τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο Ιόνιο νότιοι έως 5 μποφόρ.

Από την Τρίτη αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες στα δυτικά, με τα φαινόμενα να επεκτείνονται και σε πολλές περιοχές της χώρας ως την Παρασκευή.

Ειδικότερα, για σήμερα Δευτέρα  σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν, δίνοντας από τις απογευματινές ώρες βροχές τοπικού χαρακτήρα στο Ιόνιο και πιθανόν στα δυτικά ηπειρωτικά. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.


Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης διευκρινίζει πως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει σημαντικά από την Τρίτη, κάνοντας λόγο για ένα μέτωπο ισχυρής κακοκαιρίας που εισέρχεται στην Ελλάδα, μεταφέροντας σημαντικά ύψη βροχής.


Κλείσιμο

Πρόκειται ουσιαστικά, για ένα ισχυρό βαρομετρικά χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη, ενώ εμφανίζεται ξανά το φαινόμενο του «Εμποδισμός Τύπου Ω».

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί την προοδευτική πτώση της θερμοκρασίας. 
kakokairia_kariko_tetarti




Δείτε αναλυτικά όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας και την επερχόμενη ισχυρή κακοκαιρία στο βίντεο που ακολουθεί.






Ειδήσεις σήμερα: 

Αριθμοί-σοκ: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων - 3.000 άνθρωποι στα νοσοκομεία

Τα SOS για τη μείωση ενοικίου - Όφελος ανεξάρτητα με το ποιος εμφανίζεται ως ενοικιαστής

Κορωνοϊός: Εμβόλιο σε 60 ημέρες και στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης