Κακοκαιρία Ιανός: Συγκλονιστικό βίντεο από τη Σάμη Κεφαλονιάς

Κακοκαιρία Ιανός: Συγκλονιστικό βίντεο από τη Σάμη Κεφαλονιάς

Σαρωτικό το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από τα νησιά του Ιονίου - Δρόμοι γέμισαν νερό, σκάφη βούλιαξαν, σπίτια πλημμύρισαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν - Απομακρύνθηκαν 34 άνθρωποι σε ασφαλή σημεία - Οι άνεμοι έφτασαν μέχρι τα 11 μποφόρ

karavart
Το σαρωτικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός από τα νησιά του Ιονίου αποτυπώνεται σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, από τη Σάμη Κεφαλονιάς, όπου τα καράβια φαίνεται να έχουν βγει στη στεριά. Δείτε το βίντεο:


18.9.2020 Σάμη Κεφαλονιάς Η κατάσταση στο νησί είναι παρά πολύ δύσκολη. Τα φαινόμενα έχουν έντονο χαρακτήρα και η...

Posted by Meteology on Friday, 18 September 2020
119720166_10221129010392034_7346575714879203403_n
Πηγή: Παναγής Καβαλλιεράτος/ Facebook - Καταστροφές στην Αγία Ευφημία
karavia_sami
Πηγή: Παναγής Καβαλλιεράτος/ Facebook - Καταστροφές στην Αγία Ευφημία


Τα νησιά του νοτίου Ιονίου - Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη - έχουν υποστεί μέχρι στιγμής τις σημαντικότερες ζημιές από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός» το οποίο σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές της επικράτειας μέχρι την Κυριακή.

Κλείσιμο
Πιο δύσκολη φαίνεται ότι είναι για την ώρα η κατάσταση στην Ιθάκη. «Ο μεσογειακός κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Έως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση» δήλωσε λίγο μετά τις 11:30 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πυροσβεστική λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής:

- έχουν πραγματοποιηθεί 34 απομακρυνσεις ανθρώπων σε ασφαλή σημεία σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη
- έχουν γίνει 20 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κεφαλονιά, 50 σε Ιθάκη και 70 στη Ζάκυνθο
- έχουν γίνει 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Κεφαλονιά, 2 Ιθάκη και 6 Ζάκυνθο

Οι βρoχές και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταστροφές και μεγάλα προβλήματα και στα τρία νησιά με σκάφη να βυθίζονται, δρόμους να κλείνουν, σπίτια να έχουν ζημιές. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 οι άνεμοι στην Κεφαλονιά έφτασαν και τα 10 μποφόρ.

Δείτε βίντεο από τις Φρίκες στη βόρεια Ιθάκη

Βιβλική καταστροφή..

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Periharos στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
Φρίκες, Ιθάκη


Καταστροφές στην Κεφαλονιά

Στις δηλώσεις της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Κράτσα υπογράμμισε ότι «δεν έχει κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή», ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στην Αγία Ευφημία στον δήμο Σάμης στην Κεφαλονιά». Ενημέρωσε δε πως στην περιοχή «βρίσκονται πολλά μηχανήματα, ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους από τα πεσμένα δέντρα, ενώ άνθρωποι της Περιφέρειας βρίσκονται εκεί, ώστε να βοηθήσουν τους κατοίκους».

Από τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδοτησης σε πολλές περιοχές, καθώς έχουν σπάσει πυλώνες ρεύματος. Λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας δεν είναι εφικτό να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, έχουν σημειωθεί εκατοντάδες πτώσεις δέντρων και κλαδιών δημιουργώντας προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Στην Αγία Ευφημία, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον δήμο, οι ισχυροί άνεμοι, που κατά την διάρκεια της νύχτας έφθασαν τα 11 μποφόρ, έβγαλαν τρία ιστιοφόρα στη στεριά και μέσα στο λιμάνι έχουν βυθιστεί τουλάχιστον άλλα τέσσερα.


🌀🌀🌀 Απίστευτες εικόνες τώρα από την Κεφφαλονιά στην περιοχη Αγία Ευφημία. Βιντεο: Nikos Liosis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε βίντεο από την Κεφαλονιά

Ο Ιανός σαρώνει την Κεφαλονιά


Δείτε φωτογραφίες από το Αργοστόλι:

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020


Αγία Ευφημία: Μεγάλες καταστροφές


kako01
kako02

kako03




Αγία Ευφημια

Δημοσιεύτηκε από Kefalonia Press στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020


2ος γύρος απίστευτες ριπές

Δημοσιεύτηκε από Makis Moss στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020
Δειτε φωτογραφίες από τις καταστροφές στον Καραβόμυλο της Κεφαλονιάς:

Τα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικιμενο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκούδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.

Παράλληλα αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να αναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Δείτε βίντεο από τη Ζάκυνθο:

Ζάκνθος


Εικόνες καταστροφής από την πόλη της Ζακύνθου

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Εικόνες από Ζάκυνθο


Εικόνες καταστροφής από την πόλη της Ζακύνθου

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα ΕΡΜΗΣ / ermisnews.gr στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Δείτε live την πορεία του «Ιανού»:




Πλημμύρες σε δρόμους στη νότια Λευκάδα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία στη Λευκάδα, όπου σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία. Ιδιαίτερα το νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται στη δίνη του μεσογειακού κυκλώνα από τις 4 τα ξημερώματα.

leukada


Θυελλώδεις άνεμοι που αγγίζουν και τα 10 μποφόρ και καταρρακτώδης βροχή πλήττουν περιοχές σε Βασιλική, Πόντι, Πόρο. Πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς κατεβαίνουν χείμαρροι από τα γύρω βουνά, ενώ επί ποδός βρίσκονται συνεργεία του δήμου με μηχανήματα που προσπαθούν να ανοίξουν διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα απομακρύνοντας κορμούς δέντρων. Η Πυροσβεστική κάνει αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και άλλους χώρους. Δύο αμμουδερές παραλίες στη Βασιλική εξαφανίστηκαν.

Πτώσεις δέντρων στην Αμαλιάδα

Πτώσεις δέντρων έγιναν το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της Αμαλιάδας, από τον δυνατό αέρα, που αυτή την ώρα συνοδεύεται από βροχή.

Οι πτώσεις έγιναν σε 2-3 σημεία εντός της πόλης και σε παράδρομο της εισόδου πόλης, έσπασε ένα τεράστιο δέντρο κοντά σε κατοικία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός και να προκληθούν ζημιές.

Στα σημεία αυτά βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας για την απομάκρυνση των δέντρων από τους δρόμους.

Προβλήματα στην Κουρούτα

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ιανός» στην περιοχή της Κουρούτας. Η παραλία από τα τεράστια κύματα έχει εξαφανιστεί, ενώ εξοπλισμός και ομπρέλες από τα παραλιακά καταστήματα έχουν παρασυρθεί, με την εικόνα να μην θυμίζει τίποτα από το καλοκαιρινό σκηνικό...

kourouta-ianos1



Παλούκι Αμαλιάδας: Βούλιαξε αλιευτικό σκάφος στο λιμανάκι

Το σκάφος του προέδρου των αλιέων Παλουκίου βούλιαξε από την κακοκαιρία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως ο ίδιος δήλωσε στο ilialive.gr ενώ βρισκόταν μέχρι τις έξι το πρωί στο σκάφος του για να το προφυλάξει, σε μια στιγμή οι άνεμοι παρουσίασαν μεγάλη ένταση και στιγμιαία κατάφεραν να το βουλιάξουν.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία ευρύτερα στο αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου.

Zημιές σε Κατάκολο, Ανδραβίδα και Λεχαινά από την κακοκαιρία

Μικρής έκτασης ζημιές σε περιοχές του Κατακόλου, της Ανδραβίδας και των Λεχαινών προκλήθηκαν, σύμφωνα με την περιφέρεια, από το κύμα της κακοκαιρίας, που πλήττει την Ηλεία. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε αρχικά σήμερα το Κατάκολο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Φραγκίσκο Κολόσακα, ο οποίος, σύμφωνα με την περιφέρεια, τον ενημέρωσε για τις μικρής έκτασης, ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και για τα επικίνδυνα σημεία στην περιοχή.


Στην συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε περιοχές του δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα. Σύμφωνα με την περιφέρεια, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο και τις πρωινές ώρες σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων, με τις υπηρεσίες του δήμου να παρεμβαίνουν άμεσα και να δίνουν λύσεις.

ilialive.gr - Πρωινές εικόνες από το λιμάνι Κατακόλου στην κακοκαιρία "Ιανός"


Παράλληλα, έγιναν προληπτικές παρεμβάσεις από τα μηχανήματα που εργάζονται στο αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στην περιοχή, «Μπρινιάς». Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι εργασίες καθαρισμού αποστραγγιστικών τάφρων, στην περιοχή της Γαστούνης, αλλά και στην περιοχή του νοσοκομείου Πύργου.


amalidada12
amalidada1


Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο σκάφος στην Ιθάκη

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Απίστευτη δήλωση σε λεωφορείο: «Δεν πιστεύω στον κορωνοϊό, με προσβάλλει η χρήση μάσκας» - Βίντεο

Άλμα επί κοντώ: Ο εκπληκτικός Ντουπλάντις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπούμπκα στον ανοιχτό στίβο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης