Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 16,9% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κυριαρχία Μητσοτάκη επί Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό - Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 61% εκφράζει ικανοποίηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία

gallup_alco
Στις 16,9 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η δημοσκόπηση του ΟΡΕΝ


Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 22,2%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ 25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,8%. Στο 11,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 22%. Η απάντηση «κανένας από τους δύο» έρχεται δεύτερη με 27%.

Το 59% των πολιτών θεωρεί τη χρήση μάσκας στα σχολεία ως αναγκαία, ενώ το 33% θεωρεί το μέτρο «υπερβολικό». Το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς της κυβέρνησης, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 84% τον περασμένο Μάιο.

Κλείσιμο
Το 59% των πολιτών θεωρεί σωστό τον χειρισμό της κυβέρνησης στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών, ενώ 23% κάνει λόγο για λάθος χειρισμούς.  Παράλληλα, το 58% των πολιτών θεωρεί αναγκαίες τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, με το 25% να εκτιμά ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να διατεθούν για άλλες ανάγκες.

Διπλωματική αντιμετώπιση επιλέγει το 49% και στρατιωτική το 37%, σε περίπτωση που η Τουρκία πραγματοποιήσει τελικώς γεώτρηση εντός ελληνικής ΑΟΖ.

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, το 38% δεν τα θεωρεί ικανοποιητικά, το 36% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν τα γνωρίζει ή δεν απαντά στην ερώτηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης