Ζαχαράκη: Να διδαχτούν αυτές τις μέρες τα παιδιά τη χρήση μάσκας

Ζαχαράκη: Να διδαχτούν αυτές τις μέρες τα παιδιά τη χρήση μάσκας

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για τη διαδικασία κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες

sofia_zzcar
«Θα υπογραφούν και θα σταλούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και εγκύκλιοι, που αφορούν την λειτουργία του σχολείου και την θωράκιση των εκπαιδευτικών για την περίοδο που ξεκινά», δήλωσε η  υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μία εβδομάδα προτού χτυπήσει το πρώτο κουδούνι.

Η υφυπουργός Παιδείας κάλεσε όλους να εκμεταλλευθούν τις ημέρες μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με τον καλύτερο τρόπο την χρήση της μάσκας και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι φέτος υπήρξε φροντίδα ώστε να υπάρχουν «πιο έγκαιρα από ποτέ οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, έγινε η πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών ειδικής αγωγής, υπήρξε συνεργασία για τις μάσκες και τα αντισηπτικά, φυσικά και για τις καθαρίστριες στα σχολεία».

Σε ό,τι αφορά την ανεύρεση αιθουσών, η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθούν χώροι για να στεγαστούν τμήματα και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, όπως γνωρίζει άριστα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε ειδικές οδηγίες που έχουν σταλεί για την διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από τα παιδιά μέσα στις σχολικές αίθουσες, ενώ διευκρίνισε ότι εγκαίρως έχει υπάρξει κρατική μέριμνα για την επάρκεια καθαριστριών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 156 νέα κρούσματα - Τα 101 στην Αττική

Βρετανία: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά μπαίνουν σε καραντίνα

Μητσοτάκης: Δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε αιώνιο lockdown - Στα όρια της παράνοιας οι αρνητές της μάσκας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης