Βρετανία: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά μπαίνουν σε «καραντίνα»

Βρετανία: Μύκονος, Σαντορίνη και άλλα πέντε ελληνικά νησιά μπαίνουν σε «καραντίνα»

Από την Τετάρτη στις 4 π.μ. οι ταξιδιώτες από τα συγκεκριμένα νησιά θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών - Μάχη με το χρόνο δίνουν οι τουρίστες από τη Βρετανία για να επιστρέψουν στη χώρα τους

heathrow-covid-0
Σε καραντίνα αποφάσισε να θέσει η Βρετανία τους ταξιδιώτες από επτά ελληνικά νησιά, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Τετάρτη στις 4 π.μ. 

Ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος καταργούνται από τη λίστα των ταξιδιωτικών εξαιρέσεων και μπαίνουν στην «κόκκινη λίστα». 

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από την προσεχή Τετάρτη. Όσοι επιστρέψουν από την έναρξη ισχύος του μέτρου θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. Χωρίς την υποχρέωση καραντίνας θα επιστρέφουν οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση προκάλεσε χάος στους επισκέπτες από τη Βρετανία που βρίσκονται στα συγκεκριμένα νησιά, καθώς δίνουν μάχη με τον χρόνο για να επιστρέψουν έγκαιρα, πριν το μέτρο τεθεί σε ισχύ και να αποφύγουν την περίοδο καραντίνας. 

Ο υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται, ενώ λαμβάνεται υπ’ όψιν το διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά. Όπως διευκρίνισε, η Ελλάδα «παραμένει στο πρόγραμμα ταξιδιωτικών εξαιρέσεων, αλλά η καινούρια ανάλυση που έχουμε δείχνει ότι κάποια από τα νησιά» δεν πληρούν τις παραμέτρους που έχουν τεθεί. 



Κλείσιμο


«Για πρώτη φορά έχουμε τα στοιχεία και την ικανότητα να προσθέσουμε και να μετακινήσουμε συγκεκριμένα νησιά από τη λίστα καραντίνας, ενώ ακόμη παρέχουμε υψηλή προστασία για το κοινό» είπε στους βουλευτές.

Φόρεϊν Όφις: Μην πηγαίνετε σε αυτά τα νησιά

Επίσης, το Φόρεϊν Όφις ανανέωσε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για τα συγκεκριμένα επτά νησιά, ζητώντας να γίνονται μόνο ουσιώδη ταξίδια. Η οδηγία δεν αφορά το σύνολο της Ελλάδας.


Παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, η Βρετανική κυβέρνηση απορρίπτει τις πιέσεις για την επιβολή καραντίνας συνολικά στην Ελλάδα. 

«Όταν μία περιοχή έχει φυσικά σύνορα, όπως ένα νησί, για παράδειγμα, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά και αυτό μας δίνει μια πραγματική ευκαιρία», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας. Μάλιστα, όπως είπε, η ταξιδιωτική πλατφόρμα, σε συνδυασμό με τα τεστ κορωνοϊού και την ιχνηλάτηση, δίνουν καθαρή εικόνα για την προέλευση των μολύνσεων. Ως εκ τούτου, η Βρετανία εφαρμόζει από σήμερα νέα πολιτική για τα νησιά. 




Ειδήσεις σήμερα:

Στη φόρα τα άπλυτα του Τραμπ από τον πρώην δικηγόρο του - Το άγριο μίσος για τον Ομπάμα, ο ρατσισμός και ο σεξισμός

Δικογραφία για τη συγκέντρωση κατά της μάσκας στο Ηράκλειο - Ταυτοποιήθηκαν δυο γυναίκες 

Διπλωματικός «πυρετός» για τον πόλεμο νευρών από την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης