Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου «ένωσε» τις Σπέτσες με το St. Barth

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου «ένωσε» τις Σπέτσες με το St. Barth

Ο επιχειρηματίας που ενώνει ανθρώπους και τόπους

stelios
O ταλαντούχος Sir Stelios, ο mister Εasy Jet, κατά κόσμον Στέλιος Χατζηιωάννου, έχει πάντα τον τρόπο του να ενώνει μέρη και ανθρώπους. Πριν λίγες ημέρες ο άξιος επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος βρέθηκε στις Σπέτσες, όπου  ως Commodore του Gustavia Yacht Club στο St. Barth ένωσε το club του εξωτικού αυτού νησιού της Καραϊβικής στο οποίο περνά τους χειμώνες του με τον Ναυτικό Ομιλο Σπετσών στον οποίο είναι Πρόεδρος ο Βασίλης Ορλώφ. Τους καλεσμένους υποδέχτηκαν ο Αντώνης Βορδώνης αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel. Παρόντες ήταν οι Kωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Λάρα Σταφυλοπάτη, Μαρκ Φίσερ, Νάιτζελ Ντιν και Πέτρος Πετρακόπουλος καθώς και καλεσμένοι από τα δύο νησιά (ακολουθούν φωτο)

Ο επιχειρηματίας που ενώνει ανθρώπους και τόπους

Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση επιχειρηματία. Θεωρείται genius στον χώρο των business αφού ξεκίνησε στην οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία για να ιδρύσει στην συνέχεια σε ηλικίας μόλις 28 ετών την πρώτη εταιρεία χαμηλού κόστους, Εasy Jet. Το 2000 έχει την τύχη να δει την εταιρεία του να μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνο, να γίνεται θέμα στον διεθνή τύπο και την προσωπική του περιουσία να υπολογίζεται περί τα 1.50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2006, σε ηλικία 39 ετών, ο Στέλιος Χατζηιωάννου λαμβάνει από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον τίτλο του Ιππότη και ανακηρύσσεται σε μια σεμνή τελετή στο Μπάκιγχαμ, Sir. Τίτλο με τον οποίο έχουν τιμηθεί εξέχουσες προσωπικότητες απ' όλο τον κόσμο, όπως ο Ελτον Τζον και ο Πιρς Μπρόσναν.

Παρά την επαγγελματική του επιτυχία που του άνοιξε σημαντικές πόρτες σε όλο τον πλανήτη, δεν έχασε ποτέ την ζωντάνια και το κέφι της ηλικίας τους. Δυσεύρετος για τους ξένους αλλά πάντα κοντά στους φίλους του, διοργάνωνε τα καλύτερα πάρτι. Αξέχαστο έχει μείνει το πάρτι του διοργάνωσε την εορτή του Αγίου Βαλεντίνου το πάρτι των γενεθλίων του στην βίλα «Victoria» που δεσπόζει πάνω από την παραλία Saint Jean, στο θρυλικό Saint Barth. Το 2017 με μια συνέντευξή του στο Βρετανικό δίκτιο ΒΒC ανακοινώνει την απόφασή του να ενταχθεί στο παγκόσμιο project «Philanthropy Pledge» το οποίο προβλέπει ότι οι συμμετέχοντες σε αυτό πρέπει να χαρίσουν περισσότερη από τη μισή τους περιουσία σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, μια ιδέα που ξεκίνησε από τους Bill και Μelinda Gates. Αργότερα θα δηλώσει στην Guardian: «Είχα κληρονομήσει κάποια πλούτη από τον πατέρα μου, έναν ελληνοκύπριο μεγιστάνα με μεγάλες επιχειρήσεις και έπειτα ήμουν αρκετά τυχερός που ήμουν στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσω μια επιχείρηση που πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι ήλπιζα. Εχω αποφασίσει να γνωστοποιήσω τα σχέδιά μου για φιλανθρωπική δράση προκειμένου να παρακινήσω κι άλλους Κύπριους αλλά και Ελληνες μεγιστάνες να κάνουν το ίδιο. Όταν κερδίζεις γεμίζεις τις τσέπες σου, όταν προσφέρεις γεμίζεις την καρδιά σου».

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου μόνο αδιάφορος δεν είναι στα διεθνή κοσμικά σαλόνια. Διατηρεί στενή φιλία με τον πρίγκιπα Κάρολο, με την πριγκιπική οικογένεια του Μονακό και συχνωτίζεται με την επιχειρηματική αφρόκρεμα Αθήνας, Λονδίνο και Μονακό
Event_Photo_10
Λάρα Σταφυλοπάτη - Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος
Event_Photo_11
Λάρα Σταφυλοπάτη - Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος - Mark Fischer
Event_Photo_16
Event_Photo_7
Event_Photo_8
Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_9
Στέλιος Χατζηιωάννου - Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_12
Πέτρος Πετρακόπουλος - Παναγιώτης Μαθιός
Event_Photo_5
Λάρα Σταφυλοπάτη
Event_Photo_6
Βασίλης Ορλώφ
Event_Photo_4
Στέλιος Χατζηιωάννου
Event_Photo_3
Στέλιος Χατζηιωάννου - Πέτρος Πετρακόπουλος
Event_Photo_2
Ursula Pilsak - Pierangelo Tondina
Event_Photo_1
Πέτρος Πετρακόπουλος
Event_Photo_18
Στέλιος Χατζηιωάννου - Βασίλης Ορλώφ - Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_17
Βασίλης Ορλώφ - Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_15
Στέλιος Χατζηιωάννου - Πέτρος Πετρακόπουλος - ΒΑσίλης Ορλώφ - Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_14
Στέλιος Χατζηιωάννου - Αντώνης Βορδώνης
Event_Photo_13
Στέλιος Χατζηιωάννου
Κλείσιμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΙΝΤΑΣ

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο Χάρι Μαγκουάιρ στο BBC για τη Μύκονο: Δεν οφείλω συγγνώμη σε κανέναν, φοβήθηκα για τη ζωή μου

Mεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση τουλάχιστον 50 μεταναστών στα ανοικτά της Ρόδου

Σύψας: Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης