Πέλλα: Εξαπάτησαν επιχειρηματία με το κόλπο της λάθος κατάθεσης

Πέλλα: Εξαπάτησαν επιχειρηματία με το κόλπο της λάθος κατάθεσης

Οι δράστες είχαν πείσει τον Δεκέμβριο του 2019 τον άτυχο καταστηματάρχη να καταθέσει την διαφορά ύψους 7.400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν

apati
Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό είχε ζημιωθεί ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος σε περιοχή της Πέλλας, όταν πείστηκε από δυο άγνωστους που επικοινώνησαν μαζί του για την αγορά προϊόντων ότι δήθεν από λάθος είχαν καταβάλει στον λογαριασμό του μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε.

Οι δράστες είχαν πείσει τον Δεκέμβριο του 2019 τον άτυχο καταστηματάρχη να καταθέσει την διαφορά ύψους 7.400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν. Αφού το έκανε, όμως, διαπίστωσε ότι τον είχαν εξαπατήσει, καθώς το έγγραφο της τράπεζας που του είχαν στείλει ηλεκτρονικά για να βεβαιώσουν την κατάθεση των χρημάτων αποδείχθηκε πλαστό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια, που σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα για απάτη και συνεχίζει την έρευνα για να ταυτοποιήσει τον συνεργό του.

*** Άλλη μια απάτη με «μαϊμού» αγγελία που διαπράχθηκε τον Απρίλιο με θύμα έναν Έλληνα κάτοικο Καβάλας, εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας. Το θύμα είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την πώληση ενός κινητού και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πωλητή, που τον έπεισε να καταθέσει 456 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του για την αγορά, χωρίς να του στείλει ποτέ το επίμαχο κινητό. Τα στοιχεία του δράστη ταυτοποιήθηκαν και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ: 982 νεκροί και 54.203 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Υπό στενή παρακολούθηση από το Πολεμικό Ναυτικό η τουρκική κινητικότητα το Αιγαίο

Ερχονται αποφάσεις για τα νέα μέτρα λόγω έξαρσης του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης