Κρούσματα κορωνοϊού: Ο «χάρτης» προκαλεί ανησυχία - Τι αλλάζει για την είσοδο τουριστών από τον Προμαχώνα

Κρούσματα κορωνοϊού: Ο «χάρτης» προκαλεί ανησυχία - Τι αλλάζει για την είσοδο τουριστών από τον Προμαχώνα

Εκτός από τα εισαγόμενα κρούσματα, οι ειδικοί προβληματίζονται και για την επανεμφάνιση Αττικής και Θεσσαλονίκης - Διαβάστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ισχύσει απο 15 έως 29 Ιουλίου

Promaxonas-koronoios-arthro
Σε εγρήγορση παραμένει ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν έξαρση του κορωνοϊού αφενός λόγω της εισόδου τουριστών και αφετέρου λόγω της χαλαρότητας που παρατηρείται στο εσωτερικό της χώρας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο εδραιώνουν την εικόνα που έχει αποτυπωθεί τα τελευταία 24ωρα και έχει προκαλέσει συναγερμό καθώς πέραν των εισαγόμενων κρουσμάτων (26 τον αριθμό σε σύνολο 41), καταγράφηκαν εκ νέου θετικά τεστ τόσο στην Αττική (9 από 7 την Παρασκευή και 7 την Πέμπτη) όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικά για τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας κάποια από τα κρούσματα θεωρούνται "ορφανά", με άγνωστη, δηλαδή, πηγής μετάδοσης γεγονός που αποδυναμώνει την ιχνηλάτηση και αυξάνει τον κίνδυνο πλήθος άγνωστων στις υγειονομικές αρχές κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει τον τρόπο εισόδου επισκεπτών και τουριστών από τον Προμαχώνα με την εκτίμηση ότι τα μέτρα αυτά θα ανακόψουν τον ρυθμό εισαγωγής κρουσμάτων στη χώρα.

Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται τα μέτρα αυτά να επεκταθούν και στα αεροδρόμια εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Συγκεκριμένα από τις 15 έως τις 29 Ιουλίου η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

α) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

Κλείσιμο
β) φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης, στην αγγλική γλώσσα, η οποία περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ιατρικών ελέγχων.

Οι περιορισμοί δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες.

Δείτε ΕΔΩ την ΚΥΑ

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν πως η όποια διασπορά παρατηρείται συσχετίζεται άμεσα με τη χαλαρότητα στη συμπεριφορά των πολιτών αναφορικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, το θέμα απασχόλησε και την κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα να προαναγγέλλει εντατικούς ελέγχους, πάνω από 300, μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλους τους χώρους όπου ισχύουν υγειονομικά πρωτόκολλα.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης από Κασσιόπη Κέρκυρας: Προτεραιότητά μας η προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Savannah: Η πορνοστάρ που λάτρευε τους σκληρούς ρόκερ και αυτοπυροβολήθηκε στα 23 της

Τα Ελληνόπουλα που βρέθηκαν στην Αλβανία τον καιρό του Εμφυλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης