Εγκώμια από ελβετική εφημερίδα: Μαγνήτης τουριστών η Ελλάδα

Εγκώμια από ελβετική εφημερίδα: Μαγνήτης τουριστών η Ελλάδα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα πήγε εξαιρετικά στην διαχείριση της πανδημίας της νόσου Covid- 19», αναφέρει σε δημοσίευμά της

kyriakos-mitsotakis-iliovasilema-santorini
«Εξαιρετικά καλά τα πήγε η Ελλάδα στην πανδημία του νέου κορωνοιού», γράφει σε άρθρο της η ελβετική εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung», πλέκοντας το εγκώμιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, όπως επισημαίνει, διαχειρίστηκε με άρτιο τρόπο την κρίση αλλά και στους Έλληνες πολίτες που επέδειξαν πειθαρχία στα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν.

«Ο πρωθυπουργός αυτού του μαγνήτη τουριστών στα Νότια Βαλκάνια προσπαθεί τώρα να επωφεληθεί μακροπρόθεσμα, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για την φετινή τουριστική σεζόν στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας της νόσου Covid- 19 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο, ψηλά στους βράχους της Σαντορίνης, με φόντο το ηλιοβασίλεμα προσφέροντας στα ΜΜΕ μία εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος».
mitsotalisd

«Η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν όμορφη... Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε το Σάββατο ότι δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τη χώρα του τον αγαπημένο προορισμό των τουριστών αυτού του ασυνήθιστου καλοκαιριού», γράφει το ελβετικό δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι ο ασφαλέστερος προορισμός διακοπών», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης επανέλαβε ότι δεν ήταν θέμα τύχης που η Ελλάδα διαχειρίστηκε την κρίση καλύτερα από τις περισσότερες χώρες.

«Η Ελλάδα ξεχωρίζει σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης», γράφει η ελβετική εφημερίδα.

«Σε πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 3.148 κρούσματα και 185 θάνατοι. Και παρά το γεγονός ότι μετά από χρόνια λιτότητας, ο ελληνικός τομέας υγείας είναι ,αν μη τι άλλο, σε καλή κατάσταση», προσθέτει.

Κλείσιμο
«Η κυβέρνηση των Αθηνών έλαβε έγκαιρα μέτρα ύστερα από συμβουλές επιστημόνων και έδρασε άμεσα.

Ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επιφορτίστηκε με την διαχείριση της κρίσης, έγινε γρήγορα το πιο δημοφιλές άτομο εν μέσω πανδημίας.
Ο ελληνικός λαός ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες με πειθαρχία μέχρι τη χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ωστόσο, η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχει ενισχυθεί. Πραγματικά έκανε καλή δουλειά. Και τώρα προσπαθεί να το αξιοποιήσει», υποστηρίζει ο Νικ Μαλκούτσης, που διευθύνει ένα ειδησεογραφικό site στην Αθήνα, σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού επικεντρώνεται στο θέμα της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών. Αλλά η κυβέρνηση των Αθηνών προσπαθεί επίσης να διορθώσει την εικόνα της».

Εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα των γραφειοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων στη χώρα , γράφει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα.

Η Αθήνα καταβάλλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνδέει την ικανότητα της σωστής διαχείρισης της κρίσης με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνησή του. Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί ευάλωτη σε κρίσεις άνω του μέσου όρου, τυπικό εμπόδιο στις επενδύσεις», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε απόλυτη απομόνωση για 7 ημέρες ο Εχίνος - Πέμπτος νεκρός σε τέσσερις ημέρες

Εύα Καϊλή: Έκπληκτο το ευρωκοινοβούλιο για την «Παπαδημούπολη»

Τελικός – MasterChef4: Τα σχόλια στο Twitter, ο «ήλιος ο πράσινος» του Βαρθαλίτη και η ατάκα του «θείου Λεό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης