Κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν, από το πρωί, μέλη φοιτητικής παράταξης, σε συνέχεια κινητοποίησής τους χθες (Τρίτη), κατά την οποία επεδίωξαν να διακόψουν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, που διεξαγόταν μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης καταγγέλλουν τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για αυταρχικές πρακτικές και κλειστές καγκελόπορτες, με στόχο να αποτρέψουν την παρουσία τους στα συλλογικά όργανα κατά τη λήψη αποφάσεων.
Η απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του ΑΠΘ για διεξαγωγή της εξεταστικής με μεθόδους εξ αποστάσεωςαξιολόγησης των φοιτητών αποτελεί τον κύριο λόγο των κινητοποιήσεων. «Η πρυτανεία του ΑΠΘ, υπό τη μεθόδευση του Παπαϊωάννου, υπήρξε η πρώτη που έδωσε τα πειστήριά της για την εφαρμογή της έμμεσης κυβερνητικής εντολής για ηλεκτρονικές εξεταστικές, αδιαφορώντας πλήρως για τα φοιτητικά δικαιώματα, τις δυσκολίες και τους αποκλεισμούς που συνεπάγεται αυτή η επιλογή», αναφέρουν στην απόφασή τους για την κατάληψη.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.