Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε διεθνές συνέδριο ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε διεθνές συνέδριο ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η παρουσίαση θα γίνει με ένα ακροατήριο χιλιάδων ατόμων από όλο τον κόσμο

open_univer
Στο μεγάλο Διαδικτυακό συνέδριο MoodleMoot Global Online 2020, στο οποίο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα επιτυχημένα «cases» που διακρίθηκαν στις εξεταστικές προσπάθειες των τελευταίων μηνών, συμμετέχει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το συνέδριο θα γίνει μεταξύ 6 και 10 Ιουλίου, ενώ η παρουσίαση θα γίνει με ένα ακροατήριο χιλιάδων ατόμων από όλο τον κόσμο. Με την διαδικασία αυτή το ΕΑΠ μπαίνει στο παγκόσμιο στερέωμα των χρηστών νέων πρωτοποριακών τεχνολογιών στις εξ αποστάσεως εξετάσεις.

Όπως επισημαίνει το ΕΑΠ: «Η περίπτωση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και των επιτυχημένων εξετάσεων που διοργάνωσε φέτος «ηλεκτρονικά» χωρίς να διαταράξει στο ελάχιστο την ακαδημαϊκή πορεία των χιλιάδων φοιτητών του, αποτελεί πλέον «case study» στο εξωτερικό, όπου και τα Ανοιχτά συστήματα εκπαίδευσης μελετώνται και επαναξιολογούνται ετησίως».

Και τονίζει: «Στην διάρκεια της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε και των «συνόρων» που ύψωσε αναγκαστικά η καραντίνα των τελευταίων μηνών, τα Ανοικτά πανεπιστήμια της ΕΕ επιδόθηκαν στον δικό τους «αγώνα δρόμου» για να καλύψουν τα χαμένα εκπαιδευτικά μίλια και να ηγηθούν (όπως αναμενόταν από την φιλοσοφία των εξ αποστάσεως σπουδών που υπηρετούν) των διαδικασιών «ηλεκτρονικών» εξετάσεων που στήθηκαν για την αξιολόγηση των φοιτητών τους. Σ αυτή τη πορεία, το ΕΑΠ διακρίθηκε ενώ πρόσφατα έλαβε και επιστολή έγκρισης για την άριστη διαδικασία που διεξάγει από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» για την διοργάνωση της φετινής εξεταστικής περιόδου η οποία συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.Το Ίδρυμα χρησιμοποίησε για τις «ηλεκτρονικές» εξετάσεις του την πλατφόρμα Moodle που είναι παγκοσμίως η πιο γνωστή πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την οποία χρησιμοποιεί και για την εκπαιδευτική διαδικασία του. Την ίδια πλατφόρμα χρησιμοποιούν πολλά μεγάλα Ανοικτά πανεπιστήμια του κόσμου, μεταξύ των οποίων και ένα από τα πρώτα ανώτατα Ιδρύματα που ιδρύθηκαν στην κατηγορία τους, το Open University της Μεγ. Βρετανίας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακίστηκε η 35χρονη - Δεν είπε κουβέντα στον ανακριτή

Ο χάρτης του Time που αποθεώνει την Ελλάδα: Η εκπρόσωπος της Ευρώπης που αντιμετώπισε τον κορωνοϊό

Υπόθεση Μαντλίν: Ο Γερμανός θεωρείται ύποπτος και για τον βιασμό και τη δολοφονία 13χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης