Time: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την καλύτερη απόκριση στην πανδημία παγκοσμίως

Time: Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών με την καλύτερη απόκριση στην πανδημία παγκοσμίως

Δείτε τον χάρτη - Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε αποφασιστικά, επισημαίνει ο επικεφαλής του Eurasia Group

ellada-nikitria-koronoios-mouseio-akropolis-arthro
Τον παγκόσμιο «χάρτη» των χωρών που αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο την Covid-19 παρουσιάζει ο ιστότοπος του περιοδικού Τime, σε δημοσίευμα με τίτλο «The Best Global Responses to COVID-19 Pandemic». Σύμφωνα μάλιστα με την εκτενή ανάλυση του επικεφαλής του Eurasia Group, Ίαν Μπρέμερ, που εξετάζει την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από διάφορα κράτη του κόσμου, μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις είναι και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Μπρέμερ αναφέρει ότι η Ελλάδα (με 3.068 κρούσματα και 183 θανάτους την ώρα της δημοσίευσης) ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία τη κρίσιμη στιγμή που επιτέλους έδειχνε ότι ανακάμπτει από την οικονομική κρίση που διήρκησε δέκα χρόνια. Τα μέτρα λιτότητας είχαν ως αποτέλεσμα ένα σύστημα περίθαλψης που θα αδυνατούσε να ανταπεξέλθει σε μια σοβαρή πανδημία, εξηγεί ο αρθρογράφος του Time.

Δείτε τον χαρακτηριστικό χάρτη:

xartis-time-ellada


Έγκαιρη λήψη μέτρων και προβάδισμα 20 μονάδων στις δημοσκοπήσεις για τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Eurasia, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδρασε αποφασιστικά και πολύ γρήγορα η χώρα τέθηκε σε καραντίνα. Το αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών ήταν η Ελλάδα να καταγράψει λιγότερους από 200 θανάτους, ενώ σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Πρωθυπουργός σημειώνει προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του πλησιέστερου πολιτικού του αντιπάλου, μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένης μιας δύσκολης πολιτικά δεκαετίας.

Η Ελλάδα έχει άρει τα μέτρα αλλά τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά διότι η ελληνική οικονομία εξαρτάται από τον τουρισμό στον οποίο απασχολούνται 700.000 άτομα, υπενθυμίζει ο Μπρέμερ.

Κλείσιμο
Το Time επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί την εκπόνηση ενός συστήματος που θα επιτρέπει στους τουρίστες να έρθουν στη χώρα ενώ θα διατηρείται χαμηλό το επίπεδο κινδύνου. Βασικό στοιχείο του συστήματος αυτού θα είναι ότι επιτρέπεται η είσοδος από χώρες με λίγα κρούσματα, κατά τις πρώτες ημέρες της θερινής περιόδου.

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία υπάρχει αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξει η συνηθισμένη ζήτηση και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα, εξηγεί ο συντάκτης, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό δεν μειώνει την αξία όσων έχει πετύχει μέχρι σήμερα η χώρα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι της Ιωάννας από τον Ιούνιο του '19

Μελάνια vs Ιβάνκα: «Σφάζονται» οι δύο γυναίκες που κυριαρχούν στη ζωή του Τραμπ

1,7 δισ άνθρωποι κινδυνεύουν από κορωνοϊό λόγω υποκείμενων νοσημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης