Βόλος - απάτη: «Μαϊμού» τραπεζικοί εξαπάτησαν επαγγελματία

Βόλος - απάτη: «Μαϊμού» τραπεζικοί εξαπάτησαν επαγγελματία

Οι απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν από το θύμα τους  10.000 ευρώ

scam
Μέσα σε δέκα λεπτά από την στιγμή που «τσίμπησε» το δόλωμα το θύμα τους στον Βόλο και κατέθεσε τα χρήματα που του ζήτησαν, οι απατεώνες που προσποιήθηκαν ότι είναι στελέχη τράπεζας τα «σήκωσαν» σε… δυο διαφορετικές πόλεις!

Ένας από τους δράστες επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν επαγγελματία στη Νέα Αγχίαλο την περασμένη Παρασκευή, του συστήθηκε ως ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος και του υποσχέθηκε ότι θα του εξασφάλιζε έγκριση για την συμμετοχή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αρκεί να κατέθεσε ως εγγύηση το ποσό των 10.000 ευρώ!

Το θύμα δέχθηκε και κατέθεσε άμεσα τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο απατεώνας. Όταν, όμως, επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε ότι το πρόγραμμα που του έταξαν δεν… υπήρχε, προσπάθησε να πάρει πίσω την κατάθεση αλλά πληροφορήθηκε ότι δέκα λεπτά μετά που την έκανε είχαν γίνει αναλήψεις από δυο διαφορετικά καταστήματα της ίδιας τράπεζας σε άλλες πόλεις!

Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Βόλου, ενώ έρευνες διενεργούν και οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού Μαγνησίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του almyros.gr, οι ίδιοι –πιθανότατα- απατεώνες τηλεφώνησαν και σε δυο επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι όμως κατάλαβαν την απάτη και δεν κατέθεσαν τα χρήματα που τους ζήτησαν.



Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη έστηνε καρτέρι έξω από το σπίτι της Ιωάννας από τον Ιούνιο του '19

Μελάνια vs Ιβάνκα: «Σφάζονται» οι δύο γυναίκες που κυριαρχούν στη ζωή του Τραμπ

1,7 δισ άνθρωποι κινδυνεύουν από κορωνοϊό λόγω υποκείμενων νοσημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης