Πάτρα - Απάτη: Έταξε κληρονομιά 13.700.000 δολαρίων και «έφαγε» 52.000 ευρώ!

Πάτρα - Απάτη: Έταξε κληρονομιά 13.700.000 δολαρίων και «έφαγε» 52.000 ευρώ!

Η άτυχη αλλοδαπή έπεσε στα νύχια κυκλώματος που έχει αναγάγει σε... επιστήμη την λεγόμενη «Νιγηριανή απάτη»

scam
Θύμα κλασικής περίπτωσης απάτης έπεσε μια αλλοδαπή στην Πάτρα η οποία δελεάστηκε από την προσφορά μιας αμύθητης «κληρονομιάς» που της έταξε ένας άγνωστος μέσω... ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και «θαμπώθηκε» από το ενδεχόμενο να γίνει πάμπλουτη από τη μια στιγμή στην άλλη!

Ωστόσο, δεν φαντάστηκε ότι έπεφτε στα νύχια κυκλώματος που έχει αναγάγει σε... επιστήμη την λεγόμενη «Νιγηριανή απάτη». Το email που έλαβε, υποτίθεται ότι το έστειλε ένας δικηγόρος από χώρα του εξωτερικού, ο οποίος της ανέφερε ότι είναι αποδέκτρια κληρονομιάς 13.700.000 δολαρίων! Μάλιστα, της έστειλε πιστοποιητικά που υποτίθεται ότι αποδείκνυαν την συγγενική της σχέση με έναν βαθύπλουτο θανόντα.

Φυσικά, τα πιστοποιητικά ήταν πλαστά, αλλά η αλλοδαπή πείστηκε πως ο «δικηγόρος» είχε δυσκολίες για να κάνει εκταμίευση του ιλιγγιώδους ποσού από τραπεζικό κατάστημα του εξωτερικού και χρειαζόταν χρήματα για να «λαδώσει» τους αρμόδιους! Έτσι, από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τον περασμένο Ιανουάριο του έστειλε τμηματικά 52.000 ευρώ, τα οποία βέβαια ο απατεώνας εισέπραξε και διέκοψε κάθε επικοινωνία.

Ωστόσο, η αλλοδαπή προσπαθούσε επανειλημμένα να έρθει και πάλι σε επαφή μαζί του και, μόλις πριν από λίγες ημέρες, συνειδητοποίησε ότι αυτό δεν θα γινόταν! Έτσι, κατέφυγε στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών, διηγήθηκε όσα συνέβησαν και παρέδωσε τα πλαστά πιστοποιητικά. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου, αλλά θεωρείται αδύνατο να εντοπιστεί ο δράστης.

Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλος Περίπατος: Με κίνηση η πρώτη καθημερινή της «μισής» Πανεπιστημίου

Κεραμέως σε υποψηφίους Πανελλαδικών: Τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας

Για τα μάτια του Νώντα: Ποιος είναι ο μοιραίος άνδρας για τον έρωτα του οποίου συνέβησαν όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης