Μελάνια vs Ιβάνκα: «Σφάζονται» οι δύο γυναίκες που κυριαρχούν στη ζωή του Τραμπ

Μελάνια vs Ιβάνκα: «Σφάζονται» οι δύο γυναίκες που κυριαρχούν στη ζωή του Τραμπ

Αποκαλύψεις από δύο νέα βιβλία επιβεβαιώνουν την έχθρα ανάμεσα στις δύο ισχυρές γυναίκες - Πού οφείλεται η αντιπάθεια που φέρονται να τρέφουν η μία για την άλλη

ivanka-melania-arthro
Δεν χρειάζεται καν πρόσβαση στα ενδότερα του Οβάλ γραφείου για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι οι σχέσεις των δύο βασικών γυναικών στη ζωή του Αμερικανού προέδρου είναι….τεταμένες. Διακατέχονται τελοσπάντων από ένα πολικό ψύχος. Εξάλλου, οι δημόσιες εμφανίσεις τους το καταμαρτυρούν αυτό: η στάση του σώματός τους, αυτά που δεν λέγονται μεταξύ τους, βλέμματα που ανταλλάσσονται, βλέμματα που αποφεύγονται… Όλα είναι εκκωφαντικά αποκαλυπτικά.

Δύο νέα βιβλία που αναμένονται στα βιβλιοπωλεία, αφιερωμένα στη Μελάνια και στην Ιβάνκα αντίστοιχα, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε: Η Μελάνια Τραμπ απεχθάνεται την Ιβάνκα Κούσνερ και τα συναισθήματα αυτά είναι απολύτως αμοιβαία.

New book claims Melania Trump renegotiated her prenup l GMA


Η κόρη του προέδρου αποτελεί το αγαπημένο του παιδί. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Αν και όχι ιδιαίτερα στοργικός πατέρας, ο Τραμπ ανέκαθεν ξεχώριζε την Ιβάνκα. Θαύμαζε την ομορφιά της και υποστήριζε ότι ήταν η μόνη που είχε κληρονομήσει το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Όταν παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του, η Ιβάνκα ήταν σχετικά νέα, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε στο να εκφράσει με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά της. Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε και στον τρίτο του γάμο με τη Μελάνια. Τα ελάχιστα χρόνια που χώριζαν την κόρη από τη σύζυγο δεν βοήθησαν την κατάσταση. Η έλευση του Μπάρον, του μικρότερου γιού του Τραμπ επίσης δεν εξομάλυνε το κλίμα, καθώς τα μεγαλύτερα παιδιά του και η μητέρα τους θεωρούσαν ότι ο Ντόναλντ παραήταν μεγάλος για να αποζητήσει ξανά την πατρότητα.

Το μένος τους επικεντρώθηκε στη Μελάνια, την οποία συχνά πυκνά η Ιβάνκα σατίριζε για την προφορά της, την καριέρα της στο μόντελινγκ και πολλά ακόμα. Το 2016, η αιφνίδια εξουσία που δόθηκε στον πρόεδρο -πλέον- Τραμπ, επιβάρυνε μία ήδη εύφλεκτη κατάσταση. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν σε θέση μάχης για άσκηση επιρροής. Σαν δύο σκυλιά που οριοθετούν τον χώρο τους. Η Ιβάνκα επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την προσωρινή απουσία της Μελάνια από τον Λευκό Οίκο, αμέσως μετά την επικράτηση του πατέρα της. Σε μία συμβολική κίνηση κατέλαβε χώρους της Ανατολικής Πτέρυγας, που παραδοσιακά προορίζονται για την πρώτη κυρία.

Κλείσιμο
Χρειάστηκε να παρέμβει πυροσβεστικά ο ίδιος ο Τραμπ, όταν η κόρη του προσπάθησε να μετονομάσει το Γραφείο της Πρώτης Κυρίας σε «Πρώτο Οικογενειακό Γραφείο». Η Μελάνια άσκησε βέτο. Η πρώτη κόρη δεν πτοήθηκε. Εισέβαλε με την οικογένειά της στον Λευκό Οίκο. Αξιοποίησε το ιδιωτικό θέατρο, με τα βελούδινα κόκκινα καθίσματα, ενώ απολάμβανε και άλλα προνόμια του Λευκού Οίκου, αντιμετωπίζοντάς το ως το νέο σπίτι για την πενταμελή οικογένειά της. Όταν η Μελάνια επέστρεψε απαίτησε την απομάκρυνσή της.

Ivanka Trump blames cancel culture for canceled commencement speech


Το πρώτο επίσημο ταξίδι που έκανε η πρώτη κυρία στο πλαίσιο των καθηκόντων της ήταν στην Αφρική. Το ίδιο ακριβώς ταξίδι πραγματοποίησε και η Ιβάνκα, εκπροσωπώντας τον πατέρα της. Και οι δύο γυναίκες επέλεξαν να παρουσιάζουν και να προωθούν τη δράση τους με τα ίδια ευφάνταστα, σύντομα βιντεάκια. Όταν η Μελάνια συνοδεύει τον σύζυγό της σε κάποια αποστολή, η Ιβάνκα εξαφανίζεται. Αντιθέτως, όταν η σύζυγος δεν βρίσκεται στο κάδρο, ο πρόεδρος προλογίζει την κόρη του σαν το τιμώμενο πρόσωπο της ημέρας. Μοιάζει σαν να έχει μοιραστεί στα δύο για πρώτη φορά ο ρόλος της πρώτης κυρίας.

Σε αυτή την άτυπη διαμάχη, νικήτρια φαίνεται να επικρατεί η Ιβάνκα. Οι φήμες θέλουν το προεδρικό ζεύγος να βιώνει παράλληλες ζωές. Αντιθέτως, η κόρη διατηρεί τον τίτλο της συμβούλου του προέδρου, ενώ περνά περισσότερο χρόνο με τον πατέρα της. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι τα 74α γενέθλιά του, τα οποία μόλις πέρασαν. Η Μελάνια δεν του ευχήθηκε δημόσια, ούτε γιόρτασε μαζί του, την ημέρα αυτή. Αντιθέτως, ο Τραμπ γευμάτισε με την κόρη και τον γαμπρό του.

Την περίπλοκη αυτή δυναμική θα επιχειρήσει να φωτίσει και ένα νέο βιβλίο και μάλιστα γραμμένο από συγγενή: την χήρα του αδελφού του προέδρου. Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο με πολλές αποκαλύψεις για τα ενδότερα της ισχυρότερης οικογένειας της Αμερικής.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης και ο διάλογος του 2018 στο Facebook


Ο Μεγάλος Περίπατος που διχάζει την Αθήνα

Ο κορωνοϊός επιστρέφει στην Κίνα: Μερικό lockdown στο Πεκίνο μετά τα δεκάδες νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης