Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία στα βόρεια με καταιγίδες και χαλάζι - Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία στα βόρεια με καταιγίδες και χαλάζι - Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις περιοχές από τη Θεσσαλία και βορειότερα - Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για το διήμερο - Δείτε χάρτες

vrxes-kairos-kairiko-vroxh--arthrou
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο. 

Από το μεσημέρι η δυτική Μακεδονία και βαθμιαία η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, πιθανώς οι Σποράδες και τις βραδινές ώρες έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η κακοκαιρία  πλησιάζει από τα βορειοδυτικά με ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους. 

Ο  καιρός από σήμερα μας τα χαλάει, καθώς έρχονται βροχές, καταιγίδες, ίσως και χαλάζι. Γενικώς, οι  πρώτες ημέρες του Μαΐου θα δείξουν μια καιρική αστάθεια, λόγω μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής από τα βόρεια Βαλκάνια, κυρίως στα ηπειρωτικά της χώρας μας και τις ώρες ανάμεσα στο μεσημέρι και στο απόγευμα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα έχει δύο«πρόσωπα».





Κλείσιμο
Για σήμερα Σάββατο 2 Μαΐου  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει: 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένουμε κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στη Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται αίθριος,

Ειδικότερα: 

Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα  Σάββατο 2 Μαΐου σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στην Ήπειρο. Στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο βόρειο Αιγαίο και τοπικά στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στα χερσαία τμήματα όσο και στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
kairos_savvato_me_vroxes_protothema_emy


Στην Αθήνα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.
kairos_vroxes_kataigides_emy_protothema


Η ροή αερίων μαζών από τον Ατλαντικό Ωκεανό προς τη χώρα μας, η οποία αποτυπώνεται στο χάρτη ανέμων ανώτερης ατμόσφαιρας που ακολουθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση έντονης αστάθειας του καιρού το διήμερο Σάββατο 2/5 και Κυριακή 3/5, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα κεντρικά και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της χώρας.
kairos_kakokairia_protothema
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος πρόγνωσης κεραυνών TALOS, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το Σάββατο 2/5 στη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη για τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 2/5.
kairos_kakokairia_vroxes_protothema_meteo



Ειδήσεις σήμερα:

New York Times: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους «πραγματικούς ηγέτες που ξεχωρίζουν στην κρίση»

Χρέη και νέες περιπέτειες για την οικογένεια Αγγλούπα

Πειρατική επίθεση δέχθηκε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στη Νιγηρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης