Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση 1,16% μετά από ρευστοποιήσεις πέντε ημερών

Χρηματιστήριο: Ανοδική αντίδραση 1,16% μετά από ρευστοποιήσεις πέντε ημερών

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 599,95 μονάδες - Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στην πρόταση της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια

xrhmm_artt1
Η ανοδική αντίδραση ως ένα βαθμό ήταν αναμενόμενη μετά από τις υψηλές ρευστοποιήσεις πέντε ημερών, ωστόσο αυτό που κρατούν οι επενδυτές είναι ότι, οι πωλητές χαλάρωσαν και δεν διέθεταν την ίδια μανία με την τελευταία περίοδο.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 599,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,16%.
Άλλωστε όταν ολόκληρο το σύστημα ( Τράπεζες, ΤΧΣ, Ττε) αναζητά λύση για τα προβληματικά δάνεια τότε όλοι μπορούν να καταλάβουν γιατί οι τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν κεφαλαιακά προβλήματα.

Αρκεί ένα ναι να πει ο Ευρωπαίος επόπτης σ ένα από τα σχέδια και οι short θα έχουν ήδη αποχωρήσει κλείνοντας τις θέσεις τους.

Σύντομα οι short παίκτες θα έχουν ακυρωθεί διότι ο στόχος τους να δημιουργήσουν πρόβλημα στις καταθέσεις δεν επετεύχθη. Ακολούθησε η αναθεώρηση του Msci, προκλήθηκε πανικός ο οποίος επηρέασε όλη την αγορά, αλλά η διαδικασία τελειώνει και οι επενδυτές θα βρουν τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές σε χαμηλά επίπεδα τιμών.

Αύριο αναμένεται η επίσημη πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ θα δοθεί μια πρώτη ευκαιρία για να δούμε τους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων με τα αποτελέσματα της Eurobank.
Κλείσιμο
Η μετοχή της Alpha bank έκλεισε με άνοδο 3,18% στα 1,104 ευρώ. Κέρδη 0,70% για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 1,009 ευρώ. Με πτώση 0,58% έκλεισε η Eurobank στα 0,4444 καθώς στο κλείσιμο επικράτησαν πωλητές. Κέρδη 2,13% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,98 ευρώ. Κέρδη 3,60% για τον ΟΠΑΠ στα 7,915 ευρώ. Με άνοδο 2,96% ο ΟΤΕ στα 10,10 ευρώ. Κέρδη 2,485 για την Μπέλα στα 12,40 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 29,6 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης