Jumbo: Προς αποπομπή ο αντιπρόεδρος - Πουλούσε σπίτια με ...POS σε Κινέζους

Jumbo: Προς αποπομπή ο αντιπρόεδρος - Πουλούσε σπίτια με ...POS σε Κινέζους

Ο αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος με αγορές ακινήτων στην Ελλάδα  που ερευνάται από τις αρχές της Κίνας

papaevagelou01
Σε υπόθεση παραβίασης των capital controls που ισχύουν στην Κίνα για την εξαγωγή κεφαλαίων φέρεται να εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Η υπόθεση αφορά την αγορά ακινήτων από κινέζους στην Ελλάδα, με στόχο την απόκτηση golden visa με παραβίαση όμως, των περιορισμών στην εξαγωγή κεφαλαίων από την Κίνα και ερευνάται ήδη από τις κινεζικές αρχές.

Με αυτά τα δεδομένα,  σύμφωνα με το capital.gr, το διοικητικό συμβούλιο της Jumbo συνεδριάζει εκτάκτως αύριο προκειμένου να αποπεμφθεί ο κ.Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία είχε άγνοια για τις φερόμενες δραστηριότητες του αντιπροέδρου της, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης επιστρέφει από το Λονδίνο προκειμένου να γίνει η έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και να αποπεμφθεί ο αντιπρόεδρός της.

Ο κ.Παπαευαγγέλου φέρεται να συνεργαζόταν με κινέζους επενδυτές και μέσω Pos διευκόλυνε την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα. Οι συναλλαγές ωστόσο, κίνησαν την υποψία των κινεζικών αρχών που ελέγχουν την εξαγωγή συναλλάγματος και ξεκίνησε έρευνα. Σημειώνεται ότι ο κ.Παπαευαγγέλου είχε αγοράσει σημαντικά ακίνητα στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, έναντι τιμήματος 4,7 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης