Ποσειδώνια 2018: Εμπορικές συμφωνίες και πάρτι

Ποσειδώνια 2018: Εμπορικές συμφωνίες και πάρτι

Εφοπλιστές, πολιτικοί, πρόεδροι ναυπηγείων, νηογνώμονες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και κάθε είδους επιχείρηση συμμετέχουν στην έκθεση που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής

poseidonia2018-amna
Στους ρυθμούς της έκθεσης των «Ποσειδωνίων» η οποία εγκαινιάστηκε εχθές κινείται η παγκόσμια ναυτιλία. Συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο συμφωνιών, άνοιγμα σε νέες αγορές αλλά και πολλά πάρτι αποτελούν την καθημερινότητα για χιλιάδες ανθρώπους της ναυτιλίας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα.

Εφοπλιστές, πολιτικοί, πρόεδροι ναυπηγείων, νηογνώμονες, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και κάθε είδους επιχείρηση συμμετέχουν στην έκθεση που φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής.

Τα «Ποσειδώνια» ανέκαθεν αποτελούσαν μια σημαντική πηγή εσόδων για την τουριστική βιομηχανία και άλλους συναφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αφού υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 άτομα ταξιδεύουν στη χώρα μας για την έκθεση κάθε δύο χρόνια. Εκτιμάται ότι δημιουργούν έσοδα περίπου 60 εκατ. ευρώ από δαπάνες για διαμονή, μεταφορές, εστίαση, διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων, κατασκευή περιπτέρων κ.ά., αναδεικνύοντας τη σημασία του εκθεσιακού τουρισμού. Επιπλέον, η διοργάνωση μιας έκθεσης τόσο μεγάλου βεληνεκούς στην Αθήνα συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για την Ελλάδα στο εξωτερικό και προωθεί την πόλη της Αθήνας αλλά και τη χώρα συνολικά ως πιθανό προορισμό για σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. Τα Ποσειδώνια διατηρούν επάξια τον τίτλο ως η σημαντικότερη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στα 50 χρόνια λειτουργίας της Έκθεσης Ποσειδώνια, καθώς καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 1.920 εκθέτες από 92 χώρες. Η σταθερή αύξηση του μεγέθους της έκθεσης και των συμμετοχών αποτελεί ισχυρή απόδειξη της ηγετικής θέσης που κατέχει η ελληνική ναυτιλία και της προσήλωσής της στην αριστεία, μέσω της επένδυσης σε προσωπικό υψηλής κατάρτισης, σε νέες τεχνολογίες και σε υπερσύγχρονες λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Η συνεχής ανανέωση του ελληνικού στόλου και η στρατηγική διαφοροποίησης που υιοθετούν οι Έλληνες εφοπλιστές δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα θα συνεχίσει να κατέχει και να διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο για πολλά χρόνια ακόμα. Τα Ποσειδώνια έχουν πλέον καθιερωθεί ως το κορυφαίο forum συνάντησης και δικτύωσης των ηγετών της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, όπου καθορίζεται η ατζέντα της πιο ισχυρής και δυναμικής βιομηχανίας στον κόσμο» δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Μπορεί επισήμως τα Ποσειδώνια να διαρκούν πέντε ημέρες, όμως οι συναντήσεις και οι επιχειρηματικές ζυμώσεις αρχίζουν εβδομάδες πριν. Οι επισκέπτες της έκθεσης, εκτός από τις επιχειρηματικές υποχρεώσεις τους, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις φυσικές ελληνικές ομορφιές αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Τον εκθεσιακό χώρο των Ποσειδωνίων καταλαμβάνουν περίπου 20 εθνικά περίπτερα, με σημαντικότερα αυτά των κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, τους κυρίαρχους της Απω Ανατολής, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα. Ναυτιλιακά κέντρα όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και πολλά άλλα θα παρουσιάσουν την ευρεία γκάμα υπηρεσιών τους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ παραδοσιακοί εκθέτες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία θα έχουν εντονότερη παρουσία από προηγούμενες χρονιές.

Κλείσιμο
Ωστόσο, οι εθνικές συμμετοχές δεν περιορίζονται μόνο στα παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη, καθώς τα Ποσειδώνια 2018 υποδέχονται και νέους παίκτες, όπως το Λουξεμβούργο και η Γεωργία, ενώ και η Πολωνία θα συμμετάσχει στην έκθεση για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο. Επίσης, τα περισσότερα κράτη σημαίας-νηολόγια θα δώσουν το «παρών», με τον Παναμά, τη Λιβερία, τα Νησιά Μάρσαλ, τη Μάλτα, την Κύπρο, τις Μπαχάμες, τις Νήσους Κέιμαν και το Παλάου, μεταξύ άλλων, να επιστρέφουν για άλλη μια φορά στη μεγάλη συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Σε ό,τι αφορά το συνεδριακό πρόγραμμα, έχει ήδη διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό και καλύπτει όλα τα θέματα που απασχολούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Για άλλη μια φορά θα διοργανωθούν περισσότερα από 30 συνέδρια, παρουσιάσεις προϊόντων, τεχνικά σεμινάρια και συνεντεύξεις Τύπου - όλα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Tα πάρτι και οι δεξιώσεις

Στο μεταξύ οι δεξιώσεις και τα πάρτι που κάνουν εταιρείες από όλο το ναυτιλιακό πλέγμα έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται εδώ και 15 ημέρες! Το παρών δίνουν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι πλοιοκτήτες καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου από όλο τον κόσμο.

Ξεχώρισαν έως τώρα, του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas, American P&I Club και της ναυτασφαλιστικής American Hellenic Hull, του νηολογίου της Λιβερίας, η εκδήλωση της Thenamaris των Μαρτίνων, της Costamare των Κωνσταντακόπουλων, του νηογνώμονα Lloyd’s Register, της εισηγμένης Seanergy, της Navios συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, του νορβηγικού νηογνώμονα DNV GL, η εκδήλωση του Propeller Club of Piraeus , της HEMEXPO-ένωση ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, η οποία υποδέχθηκε 62 μέλη της ένωσης SEA Europe - Ships and Maritime Equipment Association τα οποία είχαν συναντήσεις με την πρόεδρο της Ελένη Πολυχρονοπούλου.

Αυτή την εβδομάδα είναι να προγραμματισμένες οι περισσότερες εκδηλώσεις. Σε αυτά τα Ποσειδώνια πάντως γίνονται και πολλά κλειστά καλέσματα σε σπίτια εφοπλιστών αλλά και στις θαλαμηγούς τους. Είναι αρκετές οι εταιρείες που επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να φιλοξενήσουν και να τιμήσουν τους καλεσμένους τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης