Χαμηλότερα κι από την Κομισιόν, στο 1,8%, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2017

Χαμηλότερα κι από την Κομισιόν, στο 1,8%, οι προβλέψεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2017

Εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από την μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης - Η Κομισιόν προέβλεπε 2,1%

Από... σπόντα και πριν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών ο βασικός πίνακας που συνοδεύει το Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση (προφανώς σε συνεννόηση με την τρόικα) κατεβάζει τον πήχη για την ανάπτυξη το 2017 σε μόλις 1,8% από 2,1% που προέβλεψε μέσα στη βδομάδα η Κομισιόν και 2,7% που ήταν ο στόχος για τη φετινή χρόνια. 

Ο λόγος είναι γνωστός: η αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ο πίνακας ήρθε στο φως από την αξιολόγηση του Μεσοπρόθεσμου που δημοσιοποίησε το  Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο υποβαθμίζει την ανάπτυξη και για το 2018 στο 2,4% (έναντι 2,5% της Κομισιόν). Για το 2019 η εκτίμηση είναι 2,6%, για το 2020 είναι 2,3% και για το 2021 λίγο χαμηλότερη,  2,2%. 

Ο στόχος που τίθεται στο Μεσοπρόθεσμο 2018-2021 για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι 3,5% και κρίνεται πολύ απαιτητικός από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο που αναφέρει στην αξιολόγησή του το εξής:

"Η επίτευξη του στόχου, σε συνδυασμό με μεγέθυνση 2,4% σε μέσο ετήσιο ρυθμό, εξαρτάται δραστικά από τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών στα τρέχοντα επίπεδα και τη συνέχιση της υπερ-απόδοσης των δημοσίων εσόδων που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016 και κατά τα τελευταία διαδοχικά τρίμηνα παρά την παρατεινόμενη αβεβαιότητα και τη σχετική στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας". 

 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΜΠΔΣ 2018-2021 η πορεία του λόγου δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ θα είναι διαρκώς μειούμενη, αγγίζοντας το 149% το 2021. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην πρόβλεψη για διατηρούμενους ρυθμούς μεγέθυνσης του ΑΕΠ πάνω από 2% από το 2018 και πέρα.  

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αφήστε τις σάλτσες

Ποια αβεβαιότητα ? Τα υφεσιακά νέα μέτρα από πότε δημιουργούν ανάπτυξη ? Ποιός θα επενδύσει όταν το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται ? Σταματήστε να σχολιάζετε τις ειδήσεις με μικροκομματικά κριτήρια.

Θαχουν την τυχη του Τσαουσέσκου-Μαδούρου

Αριστερομπολσεβίκοι, η πλειοψηφία, θα σας στραγγίξουμε. Δεν έχετε οδό διαφυγής. Ειστε οι μόνοι έρποντες αριστεροί στην ΕΕ. Σημερα η ΕΥΡΟΣΤΑΤ ανακοίνωσε : Επενδύσεις/ΑΕΠ=11% (αντι 20% μ.οΕΕ) και Εξαγωγές/ΑΕΠ=12%(αντι 25% μο ΕΕ). Το Μαδουρομοντέλο δεν έχει πιθανότητες να επιβιώσει. Προσθέστε και τα 230 δις απλήρωτοι λογαριασμοί σε ΔΟΥ-Ταμεια-κοκκινα δανεια -δεη. Οι 153 είστε πολιτικά Μελλοθάνατοι! Θα σας στραγγίξουμε- εξαντλήσουμε.

sos

ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ...... ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.