Σταθάκης: Αισιοδοξούμε να κλείσει γρήγορα η συμφωνία - Προλαβαίνουμε το QE

Σταθάκης: Αισιοδοξούμε να κλείσει γρήγορα η συμφωνία - Προλαβαίνουμε το QE

Προσπάθησε να διαψεύσει με μισόλογα αν υπάρχει πίεση από την τρόικα για πώληση μονάδων και του 17% της ΔΕΗ

Σταθάκης: Αισιοδοξούμε να κλείσει γρήγορα η συμφωνία - Προλαβαίνουμε το QE
Μετά την «νίκη» που βλέπει το Μαξίμου στο χθεσινό Eurogroup -και παρά την υποχώρηση για προνομοθέτηση προληπτικών μέτρων χωρίς συμφωνία- ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης,
υποστηρίζει ότι είναι εφικτή η ποσοτική χαλάρωση.

Κλείσιμο
Ο υπουργός, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμφωνία, άλλα και για τις εκκρεμότητες στα ενεργειακά, ωστόσο προσπάθησε να διαψεύσει με μισόλογα αν υπάρχει πίεση από την τρόικα για πώληση μονάδων και του 17% της ΔΕΗ, λέγοντας ότι στη δική μας ατζέντα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. «Αν προχωρήσουν όλα γρήγορα, και κλείσει η συμφωνία, όπως αισιοδοξούμε, θα υπάρχει χρόνος και για ποσοτική χαλάρωση», δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι αισιοδοξούμε και αναφορικά με τα ΝΟΜΕ εξέφρασε την άποψη ότι θα ελέγχουμε τον τρόπο λειτουργία του, αλλά και τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη αγορά. «Θα φτάσουμε σε ένα σημείο σύγκλισης παρά τις διαφωνίες», είπε και έθεσε τον Δεκέμβριο ως το μήνα που θα γίνει  ο απολογισμός των ΝΟΜΕ, αν και η τρόικα επιμένει για Ιούνιο.

Να σημειωθεί ότι τα ΝΟΜΕ προτάθηκαν ως εναλλακτικό σχέδιο μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ, αντί για την πώληση της «μικρή ΔΕΗ». Η τρόικα στις διαπραγματεύσεις επιμένει να προωθεί την πώληση μονάδων άλλα και φρενάρει την μετάβαση του 17% της ΔΕΗ στο Υπερταμειο από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης