Ρέγκλινγκ προς Αθήνα: Μην περιμένετε μεγάλη ελάφρυνση του χρέους

Ρέγκλινγκ προς Αθήνα: Μην περιμένετε μεγάλη ελάφρυνση του χρέους

Είπε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να «πουλήσει» αυτό που έχει γίνει πολύ θετικά στον λαό, καθώς τα οφέλη υπάρχουν σε κάθε περίπτωση

Ρέγκλινγκ προς Αθήνα: Μην περιμένετε μεγάλη ελάφρυνση του χρέους
Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ μέσω συνέντευξής του στους Financial Times.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ «η ελληνική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να "πουλήσει" αυτό που ήδη έχει γίνει -και τι θα μπορούσε να είχε συμβεί- πολύ θετικά στους εκλογείς, στον ελληνικό λαό, καθώς τα οφέλη υπάρχουν σε κάθε περίπτωση».

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM επαναλαμβάνει ότι η αξιολόγηση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνεται με βάση το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του.

Τα σχόλια του κ. Ρέγκλινγκ ήλθαν στον απόηχο δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητά απομείωση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Κατά τον κ. Ρέγκλινγκ, όμως, η πρόταση του ΔΝΤ για 30ετή περίοδο χάριτος είναι «μάλλον χρονικά μεγάλη», ενώ τόνισε πως «κάποιος μπορεί να το κοιτάξει, όμως δεν μου φαντάζει απαραίτητο η περίοδος χάριτος να είναι τόσο μακροπρόθεσμη».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης