Μισέλ Σαπέν: Οχι σε κούρεμα χρέους - Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα ένα Grexit

Μισέλ Σαπέν: Οχι σε κούρεμα χρέους - Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα ένα Grexit

«Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Μισέλ Σαπέν: Οχι σε κούρεμα χρέους - Μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα ένα Grexit
«Οχι» σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, είπε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε σημερινές του δηλώσεις.

«Ενα κούρεμα του χρέους θα ήταν το χειρότερο μήνυμα» αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο κ. Σαπέν, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως η Ελλάδα θα βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο εάν άφηνε την Ευρωζώνη.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων, είπε πως υπάρχει πιθανότητα θα επέλθει συμφωνία με την Ελλάδα σήμερα στο Eurogroup, ενώ υποστήριξε πως η Ευρώπη προστάτευσε τον εαυτό της με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους, ο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα να αποφευχθεί «μία σοβαρή πολιτική αποτυχία» για την Ευρώπη και την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup. Την ίδια ώρα, έσπευσε να δηλώσει πως και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο...

«Oι Γερμανοί έχουν δίκιο να επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει  υπογράψει αλλά και οι Έλληνες έχουν δίκιο να λένε πως άλλαξαν κυβέρνηση και δεν θα  θα τα κάνουν όλα όπως πριν», υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. 

«Η σταθερή θέση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος είναι σωστή, όμως, θα πρέπει να αναγνωριστεί και η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα», δήλωσε ακόμη ο κ. Σαπέν. 

«Οι Γερμανοί έχουν δίκιο από μία άποψη. Η Ελλάδα, όχι η σημερινή κυβέρνηση, η χώρα, υπέγραψε μία σειρά συμφωνιών. Θα πρέπει να σεβαστούν τις συμφωνίες αυτές ανεξάρτητα από την αλλαγή της κυβέρνησης. Ομως, οι Έλληνες λένε και έχουν δίκιο -τους στηρίζω- "μόλις αλλάξαμε κυβέρνηση άρα δε θα τα κάνουμε όλα όπως πριν"», είπε χαρακτηριστικά ο Σαπέν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκιο France 2. 

«Aυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργούμε μαζί», συμπλήρωσε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης