FlyOver: Το μπλόκο του ΣτΕ και οι αβεβαιότητες του μεγάλου έργου

FlyOver: Το μπλόκο του ΣτΕ και οι αβεβαιότητες του μεγάλου έργου

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα για την πορεία της ΣΔΙΤ - Αναστέλλονται μέχρι να εκδικαστεί προσφυγή φορέων οι εργασίες για την ΣΔΙΤ που κατασκευάζει η κοινοπραξία ΑΒΑΞ –Μυτιληναίος

flyover
Σε περιπέτειες με απροσδιόριστες συνέπειες για την πορεία του έργου οδηγεί η χθεσινή απόφαση του Ε’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλει τις εργασίες του FlyOver μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η τροπή που παίρνει η εργολαβία ύψους 373 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου που κατασκευάζει με ΣΔΙΤ η κοινοπραξία ΑΒΑΞ -Μυτιληναίος, φορτίζει περαιτέρω το ήδη αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην πόλη για το έργο και το οποίο έχει εκτροχιάσει την έναρξη των πρόδρομων εργασιών.

Μεγαλώνει όμως και την ανησυχία της κυβέρνησης για τις απαιτήσεις της σύμβασης που μπαίνει σε δικαστικές προστριβές και φορτώνεται με καθυστερήσεις, πρόσθετο κόστος και ρήτρες. Ήδη, η κοινοπραξία του έργου έχει αιτηθεί αποζημίωση από το υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς η σύμβαση του FlyOver υπογράφτηκε το Δεκέμβριο του ’22 αλλά τα έργα ξεκίνησαν Φθινόπωρο του 2023 με υπαιτιότητα του δημοσίου.

Για σήμερα, είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του συντονιστικού φορέα του έργου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, του δημάρχου της Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Κουρέτα και εκπροσώπων των δύο τεχνικών εταιρειών για να καθορίσουν την στάση και τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Περιπέτεια με τη μεταγωγή του

9 αλλαγές και ανατροπές για την εφορία: Ετοιμοπαράδοτες δηλώσεις, ρυθμίσεις-ανάσα, καταργούνται έγγραφα, βιβλία

Όλα ανοιχτά μετά τις ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο - Η Ρεάλ 3-3 με τη Σίτι, η Άρσεναλ 2-2 με την Μπάγερν - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης