Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3, Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Όλα ανοιχτά για τις ρεβάνς- Δείτε τα γκολ

Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3, Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2: Όλα ανοιχτά για τις ρεβάνς- Δείτε τα γκολ

Η Σίτι προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Ρεάλ ισοφάρισε δις στη Μαδρίτη - Προβάδισμα (1-2) με τον Κέιν στο ημίχρονο για την Μπάγερν,το 2-2 στο 76' ο Τροσάρ - Την Τετάρτη (17/4) οι ρεβάνς σε Μάντσεστερ και Μόναχο

real-manchester-m
Μια βραδιά ωδή στο ποδόσφαιρο ήταν η σημερινή, με τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League να εξελίσσονται σε δύο αγώνες που ο κάθε φίλαθλος δεν θα ήθελε να τελειώσουν ποτέ!

Σε Μαδρίτη και Λονδίνο είδαμε δέκα γκολ, απίθανες ανατροπές σε δύο μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις απ’ αυτές που μετέτρεψαν το Champions League σ’ ένα από τα κορυφαία αθλητικά (και εμπορικά) προϊόντα.

Ρεάλ και Σίτι έμειναν στο 3-3 στο Μπερναμπέου, Άρσεναλ και Μπάγερν στο 2-2 στο Emirates και το σίγουρο είναι ότι οι επαναληπτικοί της επόμενης Τετάρτης (16/4) αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς και στα δύο ζευγάρια όλα είναι ανοικτά….

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fwsujllmtl)



Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fwsujaxxjt)


Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-3
Τη σεζόν 2021-2022 Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντεστερ Σίτι είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό του CL με τον πρώτο αγώνα στο Μάντσεστερ να τελειώνει στο εντυπωσιακό 4-3 υπέρ των Άγγλων…

Δύο χρόνια αργότερα (κι αφού και πέρσι ήταν και πάλι αντίπαλοι) «μερένγκες» και «πολίτες» σταμάτησαν στα έξι γκολ στο πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι ισχυρίζονταν πως αυτό το ζευγάρι έπρεπε να είναι στον τελικό…

Με το ματς να έχει γίνει over από το 14’ οι δύο ομάδες κράτησαν καθηλωμένους τους πάντες μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε ένα ματς διαφήμιση του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Κλείσιμο
Στο 200ό του ματς στην διοργάνωση (ο πρώτος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό), ο Κάρλο Αντσελότι προτίμησε να μην ρισκάρει με τον ανέτοιμο Έντερ Μιλιτάο ή τον ασταθή Νάτσο και επέλεξε τον Ορελιέν Τσουαμενί ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά να ξεκινάει στα χαφ, πίσω από την τριάδα των Τζουντ Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο.

Αιφνιδίασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού εκτός από τον ανέτοιμο Έντερσον, κράτησε στον πάγκο και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με τον Στέφαν Ορτέγκα κάτω από τα δοκάρια και τον Ματέο Κόβατσιτς μαζί με τον Ρόδρι σε μια σαφώς πιο δυναμική (και αμυντικογενή) μεσαία γραμμή. Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ ξεπέρασε εγκαίρως τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν και ξεκίνησε στο αριστερό άκρο αντί του τραυματία Νέιθαν Ακέ, με τον Μανουέλ Ακάντζι σε ρόλο «αντί – Γουόκερ» στο δεξί άκρο.

Τους έπιασε όλους στον ύπνο ο Μπερνάρντο Σίλβα!
Ο αγώνας ξεκίνησε εφιαλτικά για την Ρεάλ και ονειρικά για την Σίτι. Κίτρινη κάρτα για τον Τσουαμενί στα σαράντα δευτερόλεπτα, εξαιτίας της οποίας θα χάσει την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

Στο φάουλ, ο Μπερνάρντο Σίλβα έπιασε τους πάντες στον ύπνο και κυρίως τον Αντρέι Λούνιν, αφού δεν έκανε σέντρα, όπως περίμεναν όλοι, αλλά έστειλε την μπάλα προς την εστία, εκμεταλλευόμενος ότι ο Ουκρανός τερματοφύλακας άφησε την μισή ακάλυπτη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fu239ghpv5)


Το 0-1 μόλις στο δεύτερο λεπτό για τους Πολίτες, οι οποίοι στο 7’ άγγιξαν το 0-2 σε διπλή ευκαιρία των Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ και Τζακ Γκρίλις, με τον Λούνιν και τον Τσουαμενί να το αποτρέπουν.

Βασιλική ανατροπή σε δύο λεπτά!
Όλα έδειχναν… μαύρα και άραχλα για την Ρεάλ, η οποία όμως έδωσε εμφατική απάντηση, μετατρέποντας σε δύο λεπτά το εις βάρος της 0-1 σε υπέρ της 2-1, υπενθυμίζοντας σε όλους γιατί έχει 14 Champions League στις βιτρίνες της.

Στο 12’, κίνηση του Καμαβινγκά προς την περιοχή, ο Γάλλος πιάνει συρτό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Ρούμπεν Ντίας, ξεγελάει τον Ορτέγκα και καταλήγει στο βάθος της αγγλικής εστίας για το 1-1.

Το αυτογκόλ του Πορτογάλου αιφνιδίασε τους Άγγλους και έδωσε φτερά στους Μαδριλένους, οι οποίοι στο 14’ έκαναν το 2-1 με τον πιο φορμαρισμένο τους παίκτη αυτή την εποχή. Ο Ροντρίγκο, περί ου ο λόγος, πήρε καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Βινίσιους στον κενό χώρο, κέρδισε στο σπριντ τον Ακάντζι και, με πλασέ μέσα από την περιοχή, έβαλε την Βασίλισσα σε θέση οδηγού, πανηγυρίζοντας μάλιστα α λα Κριστιάνο Ρονάλντο με το παραδοσιακό του «siuuuuuu».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fuewkzoozt)


Η ανατροπή – εξπρές της Ρεάλ σόκαρε την Σίτι, η οποία προσπάθησε μέσα από μακρές σε διάρκεια κατοχές της μπάλας να ελέγξει τον ρυθμό. Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν ξεκάθαρο (και αποτελεσματικό) αγωνιστικό πλάνο, το οποίο προέβλεπε πίεση ψηλά, πολύ γρήγορο transition επίθεσης – άμυνας και αναζήτησης της ταχύτατης κόντρας σε κάθε ευκαιρία.

Σε μια από αυτές, εκ νέου ο Ροντρίγκο με σουτ που έφυγε άουτ άγγιξε το 3-1. Οι δύο Βραζιλιάνοι, με Καμαβινγκά και Κρόος να λύνουν και να δένουν στην μεσαία γραμμή, ταλαιπωρούσαν διαρκώς την άμυνα της Σίτι, η οποία απείλησε ελάχιστα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με εξαίρεση μια σέντρα – σουτ άουτ του Φιλ Φόντεν και αφού ο Ροντρίγκο δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο από τον Ακάντζι, το οποίο δεν επέφερε κίτρινη κάρτα στον Ελβετό αμυντικό, αν και θα έπρεπε.

Ανατροπή στην ανατροπή με Φόντεν και Γκβάρντιολ!
Η Ρεάλ μπήκε με το πάθος και την προσωπικότητα που ζητούσε ο Αντσελότι, δημιουργώντας προϋποθέσεις για τρίτο γκολ με ευκαιρίες των Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους και Φεδερίκο Βαλβέρδε. Οι γηπεδούχοι άξιζαν το 3-1, αλλά δεν τιμώρησαν τους φιλοξενούμενους και το πλήρωσαν.

Στο 66’ ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Σίτι, ο Φιλ Φόντεν, πήρε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής ύστερα από συνδυασμό των Μπερνάρντο Σίλβα και Τζον Στόουνς και, με καταπληκτικό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λούνιν και έδωσε στην Σίτι μια ισοπαλία που πιθανόν να μην άξιζε, με βάση την αγωνιστική της εικόνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fvv8y735ch)


Ομάδες με τέτοια καντάρια ποιότητας, όμως, μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν την διαφορά, όπως επιβεβαιώθηκε πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση από τον Φόντεν. Ο Γκβάρντιολ, και αυτός με σουτ εκτός περιοχής και μάλιστα με το «κακό» του πόδι, το δεξί, αιφνιδίασε τον Λούνιν και, με το πρώτο του γκολ με την Σίτι, έδωσε το προβάδισμα στους πρωταθλητές Αγγλίας και Ευρώπης. Ανατροπή στην ανατροπή σε ματς – διαφήμιση!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fvxnyie1bd)


Γκολάρα του Βαλβέρδε για το 3-3!
Ο Αντσελότι, ο οποίος άργησε απελπιστικά να κάνει αλλαγές παρ’ ότι έβλεπε κουρασμένη την ομάδα του από την υπέρ προσπάθεια στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, έβαλε μαζί Λούκα Μόντριτς και Μπραΐμ Ντίαθ αντί Κρόος και Ροντρίγκο, ψάχνοντας αντίδραση και διόρθωση ενός κάκιστου αποτελέσματος ενόψει της ρεβάνς.

Οι γηπεδούχοι πήραν σιγά σιγά τα πάνω τους και ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με μια ακόμα γκολάρρα. Σέντρα του (καταπληκτικού) Βινίσιους από τα αριστερά και ο Βαλβέρδε, ερχόμενος με φόρα, μπαίνει στην περιοχή και, χωρίς να αφήσει την μπάλα να πέσει κάτω, την στέλνει με διαγώνιο σουτ στο βάθος της γαλάζιας εστίας για το 3-3 (79’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fw27vxjizl)


Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές σε άμυνα και επίθεση, έδειχναν να βολεύονται με το ισόπαλο 3-3, με τον Φόντεν να αποχωρεί τραυματίας από ένα πάτημα του Καμαβινγκά, με τον Γκουαρδιόλα να εύχεται να μην είναι κάτι σοβαρό, ενόψει της ρεβάνς, η οποία προμηνύεται εξίσου «καυτή».

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Ντάνι Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Μεντί – Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος (72’ Μόντριτς) – Μπέλινγκχαμ – Ροντρίγκο (72’ Μπραΐμ Ντίαθ), Βινίσιους Ζούνιορ (86’ Χοσέλου).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα – Ακάντζι, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ – Ρόδρι, Κόβατσιτς – Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (87’ λ. τρ. Άλβαρες), Γκρίλις – Χάαλαντ.

Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου 2-2
Η παραπαίουσα στη Bundesliga Μπάγερν μπορεί να μη συνέχισε το νικηφόρο σερί της κόντρα στην Άρσεναλ (μετρούσε τρεις νίκες με 5-1 στα τρία τελευταία τους παιχνίδια), αλλά έδειξε σφυγμό και με τον Χάρι Κέιν να συνεχίζει τη δική του εξαιρετική παράδοση κόντρα στους κανονιέρηδες (έφτασε τα 15 γκολ σε 18 ματς) έφυγε με την ισοπαλία από το Λονδίνο.


Προβάδισμα με Σάκα, ανατροπή με Γκνάμπρι και Κέιν
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι που μπήκαν με όρεξη και ένταση στο ματς. Στο 7' προειδοποίησαν με το σουτ του Μαρτινέλι που πέρασε λίγο άουτ και στο 11' βρήκαν αυτό που έψαχναν από την πρώτη στιγμή. Ο Γουάιτ σέρβιρε στον Σάκα και ο θαυματουργός Άγγλος με πανέμορφο πλασέ από τη γωνία της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fu57x9gm3d)


Ο δημιουργός του πρώτου γκολ ωστόσο έχασε σπουδαία ευκαιρία να γίνει σκόρερ λίγα λεπτά μετά. Στο 16' ο Χάβερτς τον έβγαλε στο τετ α τετ αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Νόιερ το σταμάτησε με ευκολία. Και κάπως έτσι, η Άρσεναλ τιμωρήθηκε που δεν βρήκε και δεύτερο τέρμα.

Στο 18' οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν την κακή πάσα του Γκάμπριελ και την αργή αντίδραση του Κίβιορ, έκλεψαν την μπάλα, ο Γκορέτσκα πέρασε την πάσα στον Γκνάμπρι κι αυτός εκτέλεσε τον Ραγιά για να κάνει το 1-1 και να πληγώσει την πρώην ομάδα του στην πρώτη καλή στιγμή της Μπάγερν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fug50r07ax)


Η ισοφάριση έκοψε τα φτερά στα πόδια των Gunners, που δυσκολεύονταν να γίνουν απειλητικοί και είδαν τα πράγματα να παίρνουν ακόμα πιο άσχημη τροπή. Στο 32' ο Σανέ εξέθεσε τον Κίβιορ, έκανε φοβερή κούρσα και βρέθηκε στην περιοχή, εκεί όπου τον γκρέμισε ο Σαλιμπά, με τον Κέιν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Τούχελ, σκοράροντας για 15η (!) φορά απέναντι στην Άρσεναλ και «παγώνοντας» για τα καλά το «Έμιρεϊτς».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fupx54f6o1)


Δικαίωση Αρτέτα και... διασώστης Τροσάρ
Η Μπάγερν για ώρα στο δεύτερο μέρος μπόρεσε να περιορίσει πολύ την Άρσεναλ. Οι Βαυαροί «βολεύτηκαν» με το να μένουν πίσω από την μπάλα, δεν επέτρεπαν στην αντίπαλό τους να τους απειλήσουν και ταυτόχρονα έβρισκαν χώρους στην πλάτη των Gunners.

Ο Αρτέτα πάντως δικαιώθηκε για τα ρίσκα που πήρε, με Ράις να γυρνάει στο «6», Χάβερτς στο «8», και τον Ζεσούς, που αντικατέστησε τον Ζορζίνιο, να πηγαίνει στην κορυφή. Στο 76' ο Βραζιλιάνος πέρασε εκπληκτικά τους Ντε Λιχτ και Γκορέτσκα, έστρωσε στον Τροσάρ - που μπήκε στο ματς μαζί του - και ο Βέλγος πλάσαρε εξαιρετικά για να φέρει το ματς στα ίσα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fvzr89k44p)


Η Μπάγερν βέβαια, θα μπορούσε να φύγει με την τεράστια νίκη από το Λονδίνο, αλλά στο 90ο λεπτό το κοντινό τελείωμα του Κομάν μετά το γύρισμα του Μουσιάλα σταμάτησε στο δοκάρι και το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fwf6j6r6bl)


Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών αγώνων:
Τρίτη 9/4
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Τετάρτη 10/4
22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ
22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα

Οι επαναληπτικοί:
Τρίτη 16/4
22:00 Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 17/4
22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ
22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης

Ημιτελικοί (30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου)
Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ ή Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι

Τελικός 1/6
Λονδίνο - Γουέμπλεϊ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: Η στιγμή του τροχαίου που σκοτώθηκε ο 27χρονος Νίκος

«Hurt eyes»: Πολλοί Αμερικανοί έψαχναν στο Google τι να κάνουν μετά την έκλειψη Ηλίου

Μανώλης Γεωργιάδης: Πέθανε πάνω στη σκηνή ο ηθοποιός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης