ΥΠΕΝ: Κατεπείγουσα μελέτη για τις επιπτώσεις του Daniel στη Θεσσαλία

ΥΠΕΝ: Κατεπείγουσα μελέτη για τις επιπτώσεις του Daniel στη Θεσσαλία

Αφορά στη συλλογή δεδομένων διαφόρων κατηγοριών και πηγών και την κωδικοποίησή τους - Σε εξέλιξη η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας

daniel-thessalia
Με κατεπείγουσα διαδικασία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σπεύδει να επιταχύνει το εγχείρημα της συλλογής και κωδικοποίησης δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις σε υποδομές ιδιαίτερης σημασίας από την πλημμύρα λόγω της καταιγίδας Daniel στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Λόγω ακριβώς του κατεπείγοντος χαρακτήρα η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠΕΝ ενέκρινε την προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Η σκοπιμότητα αυτής της υπηρεσίας έγκειται στο γεγονός ότι οι έκτακτες και εξαιρετικά απρόβλεπτες καταστάσεις (κατ’ ουσίαν, καταστάσεις που έχουν τα χαρακτηριστικά ανωτέρας βίας) οι οποίες σχετίζονται με τις καταστροφές που προκάλεσαν στην περιοχή της Θεσσαλίας οι πλημμύρες λόγω της καταιγίδας Daniel, καθιστούν απολύτως αναγκαία την εμπεριστατωμένη ανάλυση των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Πώς η Χαμάς αντιγράφει τις τακτικές του πολέμου στην Ουκρανία - Τι λένε αναλυτές

Μιχάλης Ρέππας: «Θα έπρεπε με νόμο να απαγορευτεί η καθημερινή μετάδοση ενός σίριαλ»

Νίκος Καργιώτης για τη δολοφονία του αδελφού του στο Blue Horizon: «Δεν πρόλαβα να του πω ότι τον αγαπάω, τα 'χασα όταν είδα το βίντεο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης