ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
DBRS: «Κλειδί» το αποτέλεσμα των εκλογών για νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

DBRS: «Κλειδί» το αποτέλεσμα των εκλογών για νέα αναβάθμιση της Ελλάδας

Μια ισχυρή απόλυτη πλειοψηφία για τη ΝΔ θα φέρει άλλη μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης, σημειώνει ο καναδικός οίκος

DBRS
Σε απολογισμό της κάλπης της 21ης Μαΐου στην Ελλάδα προχωρά η DBRS, μετρώντας τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων κομμάτων, αλλά και τις επόμενες διαφαινόμενες κινήσεις μέχρι η χώρα να έχει τη νέα της κυβέρνηση. Παράλληλα, κάνει τις εκτιμήσεις της για τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Σημειώνει, πάντως, ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων, θα αυξήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας κι αυτό θα επιτευχθεί με μια σταθερή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κέρδισε 146 από τις συνολιά 300 έδρες στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής και ως εκ τούτου υπολείπεται κατά 5 έδρες από την απόλυτη πλειοψηφία. Με καταμετρημένες σχεδόν όλες τις ψήφους, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε 40,8% (146 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1% (71 έδρες), το ΠΑΣΟΚ 11,5% (41 έδρες), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) 7,2% (26 έδρες) και η Ελληνική Λύση (ΕΛ) 4,5% (16 έδρες). Η ΝΔ επιδιώκει τώρα τη διενέργεια νέων εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει μπόνους εδρών, σύστημα που θα μπορούσε να επιτρέψει στη ΝΔ να πετύχει απόλυτη πλειοψηφία. Ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε χθες την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι αρχηγοί του δεύτερου και του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος. Προς το παρόν, σημειώνει, η 25η Ιουνίου 2023 φαίνεται η πιο πιθανή ημερομηνία για τις δεύτερες εκλογές.

Εάν η Νέα Δημοκρατία καταφέρει να διατηρήσει το ποσοστό της, σε συνδυασμό με το ίδιο ποσοστό των κομμάτων που δεν θα φτάσουν το όριο του 3%, το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ισχυρή απόλυτη πλειοψηφία για τη ΝΔ. Αυτό θα φέρει άλλη μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας για την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, σημειώνει η DBRS, η Ελλάδα βίωσε μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής και οικονομικής πολιτικής σταθερότητας, παρά τις προκλήσεις της πανδημίας και της επακόλουθης ενεργειακής κρίσης.

Η πιθανή νίκη της ΝΔ θα της δώσει εντολή να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων, αυξάνοντας τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης από τις αναμενόμενες δαπάνες ύψους 30,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, συμβάλλουν στην πιθανή βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελληνικής Δημοκρατίας από την DBRS Morningstar σε ΒΒ (υψηλή) με σταθερό outlook.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Τη σκότωσε γιατί ήθελε να χωρίσουν» - Τι λένε φίλοι του ζευγαριού στη Χαλκιδική

Συναγερμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεμονία στην κεντροαριστερά - Ξεκίνησε το «ματς» με το ΠΑΣΟΚ

Τα «κλειδιά» της ΝΔ για πλήρη κυριαρχία στις 25 Ιουνίου

-------------

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης