«Φωτιά» πήραν οι τιμές πετρελαίου μετά την άνοδο των πωλήσεων στις ΗΠΑ που «ανασταίνουν» την Wall Street

«Φωτιά» πήραν οι τιμές πετρελαίου μετά την άνοδο των πωλήσεων στις ΗΠΑ που «ανασταίνουν» την Wall Street

Στο επίπεδο των 115 δολαρίων ανά βαρέλι το αργό - Οι ανακοινώσεις των μεγάλων εταιρειών λιανικής για αυξημένες πωλήσεις σκόρπισαν ελπίδες για αποφυγή της ύφεσης - Ισχυρά κέρδη στη Wall Street έπειτα από εβδομάδες απωλειών - Κέρδη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

oil-refinery3
«Φωτιά» πήραν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει άνοδο 3,43% και το brent  2,88% (στις 19.30 ώρα Ελλάδας) και πλέον κινείται σε επίπεδα οριακά κάτω από τα 115 δολάρια ανά βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών στο πετρέλαιο ήλθε μετά από την ανακοίνωση κερδών υψηλότερων από τα αναμενόμενα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, από εταιρείες όπως η Dollar Tree και η Dollar General, που έδωσαν νέα ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς σκόρπισαν την ελπίδα ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η ύφεση, καθώς η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στις 210.000. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα φτάσουν τις 215.000, όπως σημειώνει το Reuters. 

Ωστόσο, πίσω από όλα είναι η προσδοκία ότι ενδεχομένως έχει φτάσει η στιγμή που ο πληθωρισμός θα αρχίσει να επιβραδύνεται, τουλάχιστον στις ΗΠΑ:  «Τα στοιχεία υποδηλώνουν μια πιθανή στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση από τη Fed», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται, η ζήτηση επιβραδύνεται , αλλά  ίσως και η άνοδος των τιμών αρχίζει να επιβραδύνεται. Και αν όλα αυτά ισχύουν, τότε θα αρχίσει να προετοιμάζεται το έδαφος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για μια στροφή προς μια λιγότερο επιθετική στάση», πρόσθεσε.

Στις 20.00 ώρα Ελλάδας, ο Dow Jones κέρδιζε πάνω από 550 μονάδες, ενώ ο S&P εμφάνιζε άνοδο 2,12% , βγαίνοντας για τα καλά από bear market Την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο - 3,01% - κατέγραφε πάντως ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 100, ο οποίος έχει «υποφέρει» τις τελευταίες 7 εβδομάδες.

Ο Dow Jones έκλεισε σε αρνητικό έδαφος τις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έχουν υποχωρήσει για επτά διαδοχικές εβδομάδες.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - και το ελληνικό, που πλησιάζει και πάλι τα επίπεδα των 890 μονάδων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα 40 λεπτά του τρόμου στο Τέξας: Κλειδώθηκε με τα παιδιά στην τάξη και άρχισε να τα «γαζώνει»

Γουδή - Κυψέλη σε 13' με τη Γραμμή 4 – Πότε θα λειτουργήσει

Ο Μικ Τζάγκερ για τη σύγκριση με τον Χάρι Στάιλς: «Ελάτε τώρα, δεν έχει ούτε τη φωνή μου, ούτε τις κινήσεις μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης