ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Θετική αντίδραση στη Wall Street με «αέρα» από τα πρακτικά της Fed

Θετική αντίδραση στη Wall Street με «αέρα» από τα πρακτικά της Fed

Οι επενδυτές επιδοκίμασαν την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων που θα είναι μεγαλύτερη, αν κριθεί απαραίτητο, από εκείνη που ανέμενε η αγορά

main_wall_again
Θετικά αντέδρασαν οι δείκτες της Wall Street μετά και τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed από τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 3 – 4 Μαΐου. Τα πρακτικά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed διαπίστωσαν την ανάγκη για γρήγορη -και ίσως μεγαλύτερη από την αναμενόμενη- αύξηση των επιτοκίων, προοκειμένου να τιθασεύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Οι επενδυτές επιδοκίμασαν στην πράξη την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων που θα είναι μεγαλύτερη, αν κριθεί απαραίτητο, από εκείνη που ανέμενε η αγορά.

Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στις επόμενες δύο συνεδριάσεις, κάτι που αναμενόταν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για πιο επιθετικές κινήσεις στο άμεσο μέλλον.

Στο κλίμα αυτό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 191,66 μονάδες ή 0,60% στις 32.120,28 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,95% στις 3.978,73 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 170 μονάδες ή 1,51%, κλείνοντας στις 11.434 μονάδες.

Η μετοχή της Kohl’s εκτινάχθηκε κατά 12%, η ETF SPDR S&P Retail κέρδισε 6%, ενώ η μετοχή της Nordstrom ενισχύθηκε τουλάχιστον κατά 11%, μετά την ανακοίνωση ότι οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, με τη διοίκηση να ανεβάζει τον πήχη για το guidance του 2022.

Η Dick’s Sporting Goods κατέγραψε άνοδο 9%, ενώ η Best Buy ενισχύθηκε κατά 8% παρά την υποβάθμιση από την Barclays. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των American Express (3,4%), Boeing (2,1%) και Home Depot (2%). Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των Procter & Gamble, Johnson & Johnson και Merch & Co.

Κλείσιμο
Στα εμπορεύματα, το WTI κερδίζει 0,88% στα 110,74 δολάρια, το πετρέλαιο brent ανεβαίνει κατά 0,64% στα 114,29 δολάρια, ενώ ο χρυσός χάνει 0,62% στα 1,853 δολάρια ανά ουγγιά. Το φυσικό αέριο ανεβαίνει πάνω από τα 9 δολάρια ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο μετά το 2008.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,066 δολ.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου παρουσίασε ελάχιστη μεταβολή στο 2,752%.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Για ένταση των επιθέσεων προειδοποιεί ο Σοϊγκού, 20.000 εγκλήματα πολέμου καταγγέλλει το Κίεβο

Στο μικροσκόπιο 10 ζωγραφιές της Τζωρτζίνας - Η 4η εγκυμοσύνη και οι ερωτήσεις Ρούλας - Μάνου σε γενετιστή

Αυτός είναι ο 18χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε 19 μαθητές και δύο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο του Τέξας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης