Ψηφιακή Μέριμνα: Διευρύνονται οι δικαιούχοι του voucher €200 για laptop, tablet

Ψηφιακή Μέριμνα: Διευρύνονται οι δικαιούχοι του voucher €200 για laptop, tablet

Οι κατηγορίες των νέων ωφελούμενων είναι οικογένειες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια

tablet
Διευρύνονται οι κατηγορίες με τους δυνητικούς δικαιούχους οι οποίοι θα λάβουν το voucher 200 ευρώ για αγορά υπολογιστή (tablet, laptop και desktop), σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Οι κατηγορίες των νέων ωφελούμενων είναι οικογένειες που πληρούν τα εξής κριτήρια:
  • Εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (μεγαλύτερου των έξι χιλιάδων ευρώ και έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα,
  • ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη δικαιούχος επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, ωφελούμενα είναι μόνο όσα από τα εξαρτώμενα τέκνα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του Γ’ κύκλου θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ με την κηδεία του Μίκη: Και 4η επιστολή με την οποία ζητούσε να ταφεί στα Χανιά - Δικαστικό «μπλόκο» για το Βραχάτι

Κορωνοϊός: Στα 2.729 τα νέα κρούσματα - Ανεμβολίαστο το 90,11% των διασωληνωμένων

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» - Αποκαλύφθηκε τι θα γίνει όταν πεθάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης