«Εξοικονομώ» - Κώστας Σκρέκας: Προτεραιότητα για τα νοικοκυριά που έχουν άτομα με αναπηρία

«Εξοικονομώ» - Κώστας Σκρέκας: Προτεραιότητα για τα νοικοκυριά που έχουν άτομα με αναπηρία

Η παλαιότητα των κτιρίων, το μέγεθος της ενεργειακής αναβάθμισης, το εισόδημα των νοικοκυριών, το κλίμα (βαθμοημέρες) της περιοχής αλλά και η ύπαρξη μέλους του νοικοκυριού με αναπηρία είναι ορισμένα από τα κριτήρια του προγράμματος

exoikonomo-skrekas
Η παλαιότητα των κτιρίων, το μέγεθος της ενεργειακής αναβάθμισης, το εισόδημα των νοικοκυριών, το κλίμα (βαθμοημέρες) της περιοχής αλλά και η ύπαρξη μέλους του νοικοκυριού με αναπηρία είναι ορισμένα από τα κριτήρια που θα εφαρμοστούν για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που θα προκηρυχθεί μέσα στη χρονιά, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας σήμερα στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο: «Επενδύσεις στην Ελλάδα και Αναπτυξιακή Προοπτική».

«Η ύπαρξη ατόμων με αναπηρία σε ένα νοικοκυριό συνεπάγεται υψηλότερες δαπάνες, θέλουμε να στηρίξουμε αυτά τα νοικοκυριά», τόνισε .

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει και σε προκήρυξη προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ προκειμένου να μειώσουν το ενεργειακό και το συνολικό κόστος παραγωγής τους και να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον κ.Σκρέκα για να επιτευχθεί η κλιματική ουδετερότητα χρειάζονται σοβαρές επενδύσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο που θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα του συστήματος, ανανεώσιμες πηγές, αποθήκευση, δίκτυα μεταφοράς, διασύνδεση νησιών και δίκτυα διανομής.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης, (ΔΑΠΕΕΠ), Γιάννης Γιαρέντης, τόνισε ότι ο Διαχειριστής που εκπροσωπεί 16-17.000 παραγωγούς ΑΠΕ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συμμετέχων στην αγορά ενέργειας μετά τη ΔΕΗ και έχει εξασφαλίσει την έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών με απλοποιημένη διαδικασία. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση, είπε, είναι τα πράσινα πιστοποιητικά που πιστοποιούν ότι η ενέργεια που καταναλώνεται από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις ή διακινείται από τους προμηθευτές προέρχεται από ΑΠΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οδηγίες, προθεσμίες και κυρώσεις - Έπονται οι εκπαιδευτικοί 

Κλέλια Ρένεση: Γνωστές Ελληνίδες την αποθεώνουν για το κείμενό της για το γυναικείο κορμί και τη βία

Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο αστυνομικός – Σαμπάνιες, όπλα και... αποφθέγματα στο προφίλ του στο Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης