ΔΝΤ: Βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

ΔΝΤ: Βιώσιμο μεσοπρόθεσμα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Τι αναφέρει η δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ελλάδας

imf
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε τη δεύτερη έκθεση μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ελλάδας, συμπεραίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ικανότητα αποπληρωμής του δημόσιου χρέους της Ελλάδας παραμένει επαρκής μεσοπρόθεσμα.

To ΔΝΤ σημειώνει ότι η «πανδημία διέκοψε μια μέτρια ανάκαμψη» που σημειώνονταν στη χώρα μας. «Συνολικά, η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί απότομα το 2020, προτού ανακάμψει σταδιακά μεσοπρόθεσμα, υποστηριζόμενη από την ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης, τις επενδύσεις που συνδέονται με ιδιωτικοποιήσεις και τις πρώτες δόσεις από το πακέτο ανάκαμψης της ΕΕ (NGEU) και τις υψηλότερες εξαγωγές αγαθών»  αναφέρει.

Το Ταμείο υπογραμμίζει ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει βιώσιμο μεσοπρόθεσμα» με την αύξηση του χρέος λόγω Covid να αναμένεται να μετριαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα κεφάλαια NGEU «με αποτέλεσμα την επαρκή ικανότητα αποπληρωμής».

«Παρ 'όλα αυτά, η πανδημία φέρνει πρωτοφανή αβεβαιότητα και καθοδικούς κινδύνους για όλους τους τομείς της οικονομίας, ενισχυμένους από την κληρονομιά της κρίσης στην Ελλάδα. Οι κύριοι κίνδυνοι προκύπτουν από μια παρατεταμένη πανδημία που θα εκτροχιάσει την αναμενόμενη ανάκαμψη του τουρισμού και τη σημαντική επιδείνωση των ισολογισμών των τραπεζών»  τονίζει.

Το ΔΝΤ θα επανεξετάσει την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Moderna: Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου- Καταθέτει αίτημα έγκρισης

Νότης Σφακιανάκης: Η άνοδος και η πτώση του άρχοντα της νύχτας με το ίδιο... «πιστόλι»

Κορωνοϊός - Γιάννενα: Τουλάχιστον 15 νέα κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης