Αποκλειστικό κλιπ από τους «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη»!

Αποκλειστικό κλιπ από τους «Εκδικητές: Η τελευταία πράξη»!

Την Τετάρτη 24 Απριλίου κυκλοφορεί στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο φινάλε των «Εκδικητών» - Χωρίς να κάνουμε spoilers, δείτε εδώ ένα αποκλειστικό κλιπ, διαβάστε παρακάτω τι λένε οι σταρ για τη νέα ταινία και χαζέψτε βίντεο από τα θεαματικά σπέσιαλ εφέ του Infinity War, για να σας... ανοίξει η όρεξη

avengers01
Μετά την καταστροφή του μισού πληθυσμού του πλανήτη οι Εκδικητές προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και να εκδικηθούν για το χαμό των αγαπημένων τους φίλων και συγγενών. Στο κλιπ, η Μαύρη Χήρα (Σκάρλετ Τζοχάνσον), ο Χαλκ (Μαρκ Ράφαλο), ο Κάπτεν Αμέρικα (Κρις Έβανς), ο Θορ (Κρις Χέμσγουορθ) και ο War Machine (Ντον Τσιντλ) συζητούν με την Κάπτεν Μάρβελ (Μπρι Λάρσον) για τα σχέδιά τους να καταστρέψουν τον Thanos. Η Κάπτεν Μάρβελ προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους να πάνε να πάρουν τα πετράδια από τον Thanos, έτσι απλά.
Αποκλειστικό κλιπ από τους “Εκδικητές: Η τελευταία πράξη”!

«Πώς ξέρουμε ότι θα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από τις προηγούμενες φορές;», την ρωτάει ο Χαλκ. «Γιατί πριν δεν είχατε εμένα», λέει η Κάπτεν Μάρβελ. «Ε, καινούργιο κορίτσι», της απαντά ο War Machine. Όλοι εδώ έχουν τη ζωή του υπερ-ήρωα. Στην τελική, πού ήσουν τόσο καιρό;» «Υπάρχουν πολλοί άλλοι πλανήτες στο σύμπαν», τον αποστομώνει.

Όπως λέει ο Κάπτεν Αμέρικα κάποια στιγμή στην ταινία: «Έχουμε χάσει, όλοι μας. Χάσαμε τους φίλους μας. Χάσαμε συγγενείς. Χάσαμε κομμάτι του εαυτού μας. Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας». Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια οι περιπέτειες των Εκδικητών κλείνουν το ταξίδι τους. Ή όχι; Πριν λίγες μέρες μάθαμε πως το “τέλος” θα δοθεί στο νέο Spider-Man: Μακριά από τον τόπο του που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

Έως τότε, τα δεδομένα που έχουμε είναι τα εξής: Οι Εκδικητές έχουν ηττηθεί από τον Thanos, ο οποίος έχει πια στην κατοχή του και τους έξι Λίθους της Αιωνιότητας. Οι εναπομείναντες Εκδικητές αντιμετωπίζουν την πιο μεγάλη πρόκληση τους μέχρι σήμερα. Πρέπει να βρουν τη δύναμη να νικήσουν τον Thanos μια για πάντα.

Κλείσιμο
Οι σκηνοθέτες της ταινίας, αδελφοί Russo, σόκαραν με το φινάλε της προηγούμενης ταινίας, Avengers: Infinity War. «Κάποιος μου είπε μια ιστορία για θεατές που έκλαιγαν στην αίθουσα» λέει ο παραγωγός Κέβιν Φιγκ. «Έμαθα για ανθρώπους που παρηγορούσαν άλλους θεατές λέγοντας ότι έχει ήδη ανακοινωθεί μια ακόμα ταινία. Η αντίδραση ήταν ενδεικτική για το πόσο συναισθηματικά δεμένος είναι ο κόσμος με τους χαρακτήρες και αυτό είναι το μεγαλύτερο κοπλιμέντο».

Οι ίδιοι οι ηθοποιοί, όταν παρακολούθησαν την ταινία ολοκληρωμένη, ήταν κατενθουσιασμένοι για τη συνέχεια. «Τα τελευταία οχτώ λεπτά του Infinity War είναι ίσως τα καλύτερα οχτώ λεπτά του ΜCU (Marvel Comics Universe)», λέει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. «Έβλεπα κάθε χαρακτήρα να εξελίσσεται σε διαφορετικά σενάρια και ήταν πολύ απολαυστικό. Ήμουν κατενθουσιασμένος».

«Με συνεπήρε η δύναμη της» λέει ο Μαρκ Ράφαλο. «Το είδα στον γιο μου και στους φίλους του. Δεν έχω δει τέτοια αντίδραση σε ταινία. Οι άνθρωποι φώναζαν και ούρλιαζαν. Διαφωνούσαν για το φινάλε. Έκλαιγαν. Ήταν βαθύ και ήταν ωραία που συμμετείχα, γιατί δεν βλέπεις συχνά τέτοιες αντιδράσεις». Η Σκάρλετ Τζοχάνσον σχολιάζει σχετικά: «Η απόγνωση του κοινού στο φινάλε ήταν αισθητή».

Η “Τελευταία πράξη” γυρίστηκε μήνες πριν την ολοκλήρωση του “Avengers: Infinity War”. «Συνήθως ολοκληρώνουμε μία ταινία και μετά σκεφτόμαστε πώς να συνεχίσουμε, έχοντας χωνέψει την πρώτη» εξηγεί ο Άντονι Ρούσο. «Αυτή ήταν μια διαφορετική περίπτωση. Βασικά, έπρεπε να συλλάβουμε δύο ταινίες συγχρόνως. Ενώ τις αντιμετωπίζαμε σαν ξεχωριστές ταινίες, είχαν μία συνάφεια στο μυαλό μας. Θα έλεγα ότι όλες τοι ταινίες του MCU είναι αλληλένδετες».

«Αυτό που απολαμβάνω στις ταινίες αυτές είναι οι άνθρωποι» λέει ο Ράφαλο. «Ένας ηθοποιός περιπλανάται. Είναι μόνος. Δε βλέπει ανθρώπους συχνά. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φτιάξαμε μία ωραία οικογένεια. Με συγκινεί πολύ αυτό. Έχουμε ωριμάσει μαζί και μοιραστήκαμε αυτή την ωραία εμπειρία. Κάναμε παιδιά, παντρευτήκαμε και χωρίσαμε, και όλο αυτό το διάστημα είχαμε ένα κοινό νήμα που μας γύριζε πίσω σε αυτή την παρέα που αποτελείται από τρελές προσωπικότητες με διαφορετικές καταγωγές και ενδιαφέροντα. Είμαστε σαν τους Εκδικητές που βλέπετε στην οθόνη, γιατί είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον με πολλούς τρόπους, αλλά όλοι μαζί είμαστε ένας οργανισμός».

Ο Ράφαλο εξηγεί γιατί έχει απολαύσει το γεγονός ότι υποδύεται τον χαρακτήρα ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια. «Είναι ωραίο να παίζω έναν χαρακτήρα που κάνει την επιστήμη να φαίνεται κουλ στα παιδιά. Είναι φοβερό πόση επίδραση έχουν αυτές οι ταινίες στην κουλτούρα. Είναι οι καλοί και αγωνίζονται για το καλό. Αξιοποιούν την επιστήμη και τη λογική και είναι σπασικλάκια. Είναι ωραίο που στρέφουμε το ενδιαφέρον των νέων στην επιστήμη».

Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και πατρική φιγούρα με τον τρόπο του είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω: αν δεν υπήρχε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ δεν θα υπήρχε το MCU» δηλώνει ο Κέβιν Φιγκ. «Είναι γεγονός. Ο Ρόμπερτ έδωσε νέα πνοή στο στούντιο, βοήθησε με τον Τζο Φαβρό να δοθεί το ύφος του Iron Man. Είχε την πίστη, όταν ήθελε να πάρει τον ρόλο, ότι θα μπορούσε να προσθέσει κάτι στον χαρακτήρα, όχι μόνο στην ταινία, αλλά και στο πόσο μεγάλο θα μπορούσε να γίνει αυτό το σύμπαν, κάτι που τότε ήταν απλώς ένα τρελό όνειρο. Είδε τη γενικότερη εικόνα και τι θα μπορούσε να φέρει στο κοινό και στο σινεμά σε σχέση με το τι μπορεί να κάνει ένας ήρωας».

Οι συμπρωταγωνιστές του Ντάουνι Τζούνιορ μιλάνε για αυτόν σαν να είναι ο νονός του MCU. «Δεν είναι δύσκολο να έχεις χημεία εκτός και εντός σκηνής με τον Ρόμπερτ» λέει ο Κρις Έβανς. «Είναι συμπαθητικός και κατάλαβε την ευθύνη αυτών των ταινιών. Κατάλαβε ότι όταν πετυχαίνει ένας, πετυχαίνουν όλοι. Οπότε, μας βοήθησε στο γύρισμα, όχι μόνο στις ταινίες των Εκδικητών, αλλά και στις δικές μας. Όταν τον γνωρίζεις, καταλαβαίνεις την ενέργεια που δίνει γύρω του».

«Ο Ρόμπερτ είναι σαν ένας πραγματικός αρχηγός και πρωταθλητής», λέει ο Κρις Χέμσγουορθ. «Μας ενθάρρυνε και μας έδινε συμβουλές. Είναι παρατηρητικός και δεν χάνει λεπτομέρειες. Είμαι πολύ ευγνώμων που είχα τόσο πολύ καιρό μαζί του στην Τελευταία πράξη, στο γύρισμα και εκτός».

Ο ίδιος ο Ντάουνι Τζούνιορ απόλαυσε στο έπακρο τον ρόλο του Τόνι Σταρκ/Iron Man. «Έχω έναν θησαυρό από αναμνήσεις με τους συνεργάτες μου. Οι αξίες μου έχουν επηρεαστεί από αυτές τις ταινίες. Μιλάμε για μια ολόκληρη δεκαετία. Η ζωή είναι ρευστή και καμιά φορά μια δεκαετία μοιάζει με μία ολόκληρη ζωή».

Σ΄αυτή τη δεκαετία, το κοινό ήρθε κοντά κι αγάπησε τους χαρακτήρες του σύμπαντος της Μάρβελ, το οποίο όμως δε θα ήταν το ίδιο αν δεν υπήρχε από πίσω η ομάδα των ειδικών εφέ που μετέτρεπε τη φαντασία σε πραγματικότητα. Αναφέρουμε για παράδειγμα την πιο πρόσφατη ταινία της σειράς, το Infinity War. Δεκατέσσερις (14) διαφορετικές εταιρείες, δηλαδή περίπου 2600 άνθρωποι (!), εργάστηκαν πάνω στα εφέ. Το 96% των καρέ στο Infinity War ήταν σκηνές με οπτικά εφέ. Για κάθε 25 καρέ που βλέπετε, μόνο το 1 δεν περιλαμβάνει κάποια ψηφιακή παρέμβαση.

Για να αποκτήσετε μια εικόνα της κλίμακας της παραγωγής πίσω από τους Αvengers, συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο εντυπωσιακά βίντεο που αποκαλύπτουν τα σπέσιαλ εφέ πίσω από το θέαμα που ήταν το Infinity War.

Η μάχη στη Γουακάντα
Από την Industrial Light & Magic (ILM)
Behind the Magic: The Visual Effects of Avengers: Infinity War


Ebony Maw εναντίον Dr. Strange
Η εταιρεία Cinecite ήταν υπεύθυνη και για περιβάλλοντα στοιχεία, αλλά κυρίως για τη μεταμόρφωση του ηθοποιού Τομ Βον-Λόλορ στον Ebony Maw, πιστό μαχητή του Thanos.


Από άλλο πλανήτη
Το καταπληκτικό reel της Weta Digital η οποία ήταν υπεύθυνη για ολόκληρη την 3η πράξη της ταινίας στον πλανήτη Τιτάνα
Avengers: Infinity War VFX | Weta Digital


Σφίχτης
Digital Domain για, μεταξύ άλλων, τους μύες του Thanos
Avengers: Infinity War | VFX Breakdown | Digital Domain


Τρώμε τη σκόνη τους
Δεν αφορούν όλα τα εφέ σκηνές μάχης. Δείτε το εντυπωσιακο κλιπ της Rise για τα τοπία, αλλά και για το dust effect
Avengers: Infinity War - VFX Breakdown by RISE


The Big Bang
H Framework δημιούργησε τη θεαματική εναρκτήρια σεκάνς. Δείτε πώς αξιοποίησαν μια πραγματική πόλη (Νέα Υόρκη), πώς έφτιαξαν τα μάτια του Ebony Maw, τη στολή του Iron-Man και τα ακροβατικά του Spider-Man.
Avengers: Infinity War | VFX Breakdown | Framestore


Δωράκι για το τέλος
Ένα συνολικό breakdown για το σύμπαν της Μάρβελ από την GamesRadar
The Marvel Universe Without the Special Effects
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης