Οι ταινίες της εβδομάδας: Εκτελεστές, καρδιοκατακτητές και μια darling

Οι ταινίες της εβδομάδας: Εκτελεστές, καρδιοκατακτητές και μια darling

Ξεχωρίζει  το σίκουελ του «Sicario»

suspect_death
Αξίζει 3/5 Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών (Sicario: Day of the Soldado)
Του Στέφανο Σογίμα. Δραματική, 2018, Ιταλία/ΗΠΑ, 122΄. Με τους: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για δεύτερη φορά με το σίκουελ του «Sicario». Ο Στέφανο Σογίμα παίρνει εξαιρετικά σοβαρά την ευθύνη της σκηνοθετικής σκυτάλης που κληρονόμησε από τον Ντενί Βιλνέβ, δημιουργώντας μια... εξαιρετικά σοβαρή, νηφάλια και σκοτεινή ταινία. Στην πορεία όμως, ευτυχώς επιτρέπει στον εαυτό του να εκφραστεί κατά βούληση, προσδίδοντας μια μελαγχολική διαύγεια στην πολύπλευρη ιστορία του: στην προσπάθειά τους να ξεσκεπάσουν ένα τρομοκρατικό κελί, οι Τζος Μπρόλιν και Μπενίσιο ντελ Τόρο απαγάγουν την κόρη ενός Μεξικανού αρχηγού καρτέλ. Ε, τι μπορεί να πάει στραβά; Μπορεί να απουσιάζει η αγαπημένη Έμιλι Μπλαντ εδώ, αναπληρώνει όμως υπέρ το δέον ο εξίσου αγαπημένος Ντελ Τόρο, ο οποίος ξεφεύγει όταν επιλέγει να σκεπάσει όλη του τη ζωώδη δύναμη. Από τις καλύτερες ερμηνείες του.


SICARIO 2: Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ (SICARIO: DAY OF THE SOLDADO) - TRAILER (GREEK SUBS)


Παίζεται
Αθήνα
Άνεσις, Βοξ, Δεξαμενή, Αθηναίον, Ακτή, Αλόμα, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Αττικόν Άλσος, Αλέκα Δημ/κός Κιν/φος, Νέα Μασκώτ, Odeon Escape, Odeon Starcity, Τα Χρόνια της Αθωότητας, Άλεξ Digital Cinema, Village 15 Cinemas @ The Mall, Novacinema Odeon Μαρούσι, Κυζίκος, Village 9 Cinemas @ Faliro, Φιλίπ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Σινέ Γέρακας, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Village Shopping and More, Αίγλη (Σαρωνίδα), Αβάνα
Θεσσαλονίκη
Village Centre, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία




Αξίζει 3/5 Καρδιοκατακτητής (Return of the Hero)
Του Λοράν Τιράρ. Κωμωδία, 2018, Γαλλία/Βέλγιο, 90’. Με τους: Ζαν Ντιζαρντέν, Μελανί Λοράν


Κλείσιμο
Αχ, επιτέλους, μια γαλλική κωμωδία που μπορώ εύκολα (να δω και) να προτείνω. Ο Ζαν Ντιζαρντέν βρίσκεται στο στοιχείο του στο ρόλο ενός γοητευτικού και ξεδιάντροπου λιποτάκτη στρατιώτη, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι της κάποτε αρραβωνιαστικιάς του. Εκείνη έχει παντρευτεί, εκείνος συμμαχεί με την αδερφή της (η οποία ξέρει εξαρχής τι κουμάσι είναι), υποκρινόμενος τον ήρωα πολέμου. Η Μελανί Λοράν, σούπερ χαριτωμένη και σπιρτόζα στο ρόλο της έξυπνης αδερφής, βγάζει υπέροχα τη γλώσσα στον Ντιζαρντέν – κάποιος πρέπει να εκμεταλλευτεί ξανά τη χημεία τους. Μαζί τους, ένα χιούμορ που τιμά την αυθάδεια αντί να στηρίζεται αποκλειστικά στη σαχλαμάρα. Με έριξαν.




Καρδιοκατακτητής - Official Trailer



Παίζεται
Αθήνα
Άνεσις, Ακτή, Σινέ Αργυρούπολις, Δημ/κός Κιν/φος Σινέ Δάφνη, Αριάν, Μαριλένα, Αλίκη Digital, Θησείον, Άλεξ Digital Cinema, Δημ/κός Κιν/φος Μίμης Φωτόπουλος, Τρία Αστέρια 3D Digital, Σίσσυ Digital Cinema, Σινέ Παλλήνη, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Αίγλη (Χαλάνδρι), Δημ/κός Κιν/φος Σινέ Κατερίνα
Θεσσαλονίκη
Ναταλί, Cineplexx One Salonica


Αξίζει 2/5 Δέκα ύποπτοι για φόνο (Crooked House)
Του Ζιλ Πακέ-Μπρένερ. Μυστηρίου, 2017, Ην.Βασίλειο, 115’. Με τους: Μαξ Άιρονς, Στέφανι Μαρτίνι, Γκλεν Κλόουζ, Κριστίνα Χέντρικς, Γκίλιαν Άντερσον, Τέρενς Σταμπ

Η Άγκαθα Κρίστι ταιριάζει ζάχαρη με το καλοκαίρι, ακόμα και σε πιο ανεπιτυχείς μεταφορές της στο σινεμά, όπως αυτή εδώ. Ο Μαξ Άιρονς υποδύεται το νεαρό ντετέκτιβ Τσαρλς Χέιγουορντ που καλείται να εξιχνιάσει το φόνο ενός εκατομμυριούχου πατριάρχη και παππού μιας πρώην ερωμένης του. Έχει το γούστο του να χαζεύεις την Γκλεν Κλόουζ και την Γκίλιαν Άντερσον σε ρόλους που φανερά απολαμβάνουν. Εν γένει όμως, το «Δέκα ύποπτοι για φόνο» υποφέρει από μια αμηχανία. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει, σα να ψάχνονται πότε και πώς θα σταθούν και θα μιλήσουν, ο σκηνοθέτης δε φαίνεται να βοηθάει κανέναν και καμία τους, το μοντάζ σε καμία περίπτωση δε βελτιώνει την κατάσταση. Σχεδόν τους λυπάσαι.



Δέκα ύποπτοι για φόνο (Crooked House) Trailer FullHD Gr subs



Παίζεται
Αθήνα
Εκράν, Σινέ Παρί, Ελληνίς Cinemax, Βάρκιζα, Φλερύ, Μάριελ, Χλόη, Άνοιξις, Λάουρα Europa Cinemas Digital, Άρτεμις Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Λίλα Digital Cinema, Cine Βοτσαλάκια, Κοράλι Cinemax, Αμύντας, Μαργαρίτα Cinema, Εκράν
Θεσσαλονίκη
Ελληνίς


Αξίζει 3/5 Ο γίγαντας (Handia)
Των Αϊτόρ Αρέγκι, Χον Γκαράνιο. Δραματική, 2017, Ισπανία, 114’. Με τους: Χοσέμπα Ουσαμπιάγα, Ενέκο Σαγαρδόι


Μετά τα δημοφιλή «Λουλούδια» τους, οι Αϊτόρ Αρέγκι και Χον Γκαράνιο επανέρχονται με την πραγματική ιστορία ενός «Γίγαντα». Ουσιαστικά πρόκειται για τη σχέση δυο Βάσκων αδερφών γύρω στο 1830, ο ένας εκ των οποίων είναι πραγματικός γίγαντας. Ο άλλος αδερφός, έχοντας επιστρέψει από τον πόλεμο και με επιτακτική την ανάγκη για επιβίωση, αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα του αδερφού του για να βγάλουν χρήματα. Πανέμορφες εικόνες που δημιουργούν μια στιβαρή ατμόσφαιρα, δεν επαρκούν όμως για να στηρίξουν το σκελετό. Ο γίγαντας αδερφός αναπτύσσεται διαρκώς, η ταινία όμως... όχι. Του ύψους με λίγα λόγια, αλλά όχι του βάθους.



Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ - Handia FULL HD Greek Trailer




Παίζεται
Αθήνα
Παναθήναια, Μαρία Έλενα-Όναρ Δημ/κός Κιν/φος, Διονυσία, Διάνα, Τρία Αστέρια 3D Digital, Αβάνα


Αξίζει 4/5 Darling
Του Τζον Σλέζιντζερ. Δραματική, 1965, Ην. Βασίλειο, 128’. Με τους: Τζούλι Κρίστι, Ντερκ Μπόγκαρντ, Λόρενς Χάρβι


Επανέκδοση της ταινίας του Τζον Σλέσιντζερ, η οποία είχε κερδίσει 3 Όσκαρ (ερμηνείας για την Τζούλι Κρίστι, Σεναρίου και Ενδυματολογίας). Η Τζούλι Κρίστι φωτίζει κάθε κάδρο στο ρόλο μιας γυναίκας, αποφασισμένης να αναρριχηθεί στον κόσμο της σόουμπιζ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζει τους άντρες σαν τα (πολύ ωραία) φορέματά της. Μπορεί η κριτική που ασκούσε το «Darling» τότε στο swinging και ολοένα πιο “διεθφαρμένο” Λονδίνο να φαντάζει παρωχημένη σήμερα. Αμφιλεγόμενο επίσης είναι το τέλος που προδιαγράφει πολύ συγκεκριμένα το τι συμβαίνει σε μια γυναίκα, η οποία, άσχετα με τον εγωκεντρισμό της, κάνει συνειδητές επιλογές υποκινούμενη από την αναγνώριση και την επιθυμία. Το «Darling» παρουσιάζει όμως ένα κινηματογραφικό θάρρος για την εποχή της που δεν διαφεύγει της προσοχής.


Darling - Trailer


Παίζεται
Αθήνα
Ριβιέρα, Λαΐς, Μικρόκοσμος Filmcenter, Διάνα, Όασις



Πρόβατα εναντίον λύκων (Sheep and Wolves)
Των Αντρέι Γκαλάτ, Μαξίμ Βολκόφ. Κινούμενα σχέδια, 2016, Ρωσία, 85’.

Παιδικό animation για έναν νεαρό λύκο που, στην προσπάθειά του να κοντράρει τον δυνατό φέρελπι αρχηγό της αγέλης του, δέχεται να πιει ένα μαγικό φίλτρο – το οποίο τον μετατρέπει σε κριάρι!


ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΛΥΚΩΝ  (SHEEP & WOLVES) - TRAILER (ΜΕΤΑΓΛ.)


Παίζεται
Αθήνα
Βάρκιζα, Village Cinemas Athens Metro Mall Άγιος Δημήτριος, Αλέκα Δημ/κός Κιν/φος, Odeon Escape, Odeon Starcity, Τα Χρόνια της Αθωότητας, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κήπος, Κυζίκος, Village 9 Cinemas @ Faliro, Σπόρτιγκ Δημ/κός Κιν/φος, Village 5 Cinemas Παγκράτι, Σινέ Γέρακας Δημ/κός Κιν/φος, Αελλώ Cinemax 5+1 Cyta, Village Shopping and More, Τριανόν Cinemax, Αίγλη (Χαλάνδρι)
Θεσσαλονίκη
Ελληνίς, Village Centre, Cineplexx One Salonica, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης