Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου μιλάει για το «La Mama Art»

Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου μιλάει για το «La Mama Art»

Ήταν ένα επιτυχημένο κορίτσι καριέρας που φορούσε τη στολή εργασίας της διαφημίστριας (κοστούμι και τακούνια) για χρόνια...

Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου μιλάει για το «La Mama Art»
Η Χριστίνα Μιχαλοπούλου ήταν ένα επιτυχημένο κορίτσι καριέρας που φορούσε τη στολή εργασίας της διαφημίστριας (κοστούμι και τακούνια)  για χρόνια. Μέχρι που ο πελαργός της χτύπησε την πόρτα και πέταξε τα BlackΒerry για τα πινέλα. Μας μίλησε για την συμμετοχή της στην έκθεση La Mama Art και πως βρήκε την ευτυχία ζωγραφίζοντας παιδικά δωμάτια. 



Τι γίνεται στην έκθεση La Mama Art; 

Η έκθεση La Mamart έχει ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και αποτελεί μία φιλότιμη και φιλόδοξη προσπάθεια να παρουσιάσει την δουλειά περισσότερών από 50 γυναικών, μαμάδων, Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών στο κοινό της πόλης. Έτσι, μαμάδες που αγαπούν κάθε έκφανση της τέχνης, ζωγραφική, γλυπτά, κατασκευές, κόσμημα, συναντιούνται κάθε χρόνο για 15 μέρες και παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους που απευθύνονται σε μαμάδες και παιδιά. 
Κλείσιμο

Πότε ίδρυσες την εταιρεία happyrooms.gr; 

Η εταιρία έχει 3 χρόνια που λειτουργεί, ξεκίνησε δειλά δειλά με τοιχογραφίες παιδικών δωματίων, συνέχισε με ζωγραφιστές, χειροποίητες βαφτίσεις και τώρα πια εξελίσσεται σε ένα διαδικτυακό προορισμό για μαμάδες με μία μεγάλη γκάμα από χειροποίητα, ζωγραφιστά στο χέρι είδη για το παιδικό δωμάτιο, την παιδική βάφτιση, το παιδικό δώρο, το πάρτι, με στόχο την διαμόρφωση μίας διαφορετικής, σύγχρονης παιδικής αισθητικής και άποψης. 

Πότε βρίσκεις χρόνο να ζωγραφίζεις; 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ότι ψάχνω χρόνο για να ζωγραφίσω, απλά συμβαίνει συνέχεια, είναι μία έκφρασή μου, όπως το περπάτημα ή το γέλιο. Είναι η δουλειά μου και η διασκέδασή μου, είναι η απασχόληση και ο ελεύθερος χρόνος μου. Η υποχρέωση και το διάλειμμα στην καθημερινότητα. Το project και η φυγή από αυτό. 

Μια φίλη μου ετοιμάζεται να βαφτίσει το μπέμπη της, μπορείτε να τις προτείνετε μερικές εύκολες diy λύσεις; 

Κάθε τι που φτιάχνεται στο χέρι, με αγάπη και κυρίως, αισθητική, αποτελεί μία καλή λύση. Η δική μου πρόταση στηρίζεται στην απλότητα της ζωγραφικής, στην τόλμη των χρωμάτων (αγαπημένοι συνδυασμοί το σοκολά με το γαλάζιο, το γκρι με το λευκό, το λευκό με το τιρκουάζ) και στην φυσική προέλευση των υλικών (ξύλο, γάζα, σχοινί, καμβάς, πηλός, ύφασμα) ως συνθετικά μίας σύγχρονης βάφτισης. Δηλαδή, ένα ζωγραφιστό στο χέρι κουτί, ξύλινο και φτιαγμένο με το μεράκι του μαραγκού, που «ντύνεται» με την βοήθεια των πινέλων χρωματικά και θεματικά, μία λαμπάδα με φυσικά υλικά, γάζα, σχοινί και πηλό και τα αντίστοιχα κουτάκι λαδιού, μπομπονιέρα ζωγραφιστή σε καμβά ή ξύλινο κουτάκι και ένας στολισμός με αντίστοιχα χρώματα και φυσικά υλικά αποτελεί μία λύση προσωπική, φυσική και ικανή να κρατήσει χαρακτήρα απέναντι στο «κινέζικο τσουνάμι» των υπερφίαλων προϊόντων που έχουν κατακλίσει την βάφτιση τα τελευταία χρόνια. 

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή δώρα; 

Αγαπημένα δώρα για παιδάκια αποτελούν οι παιδικοί πίνακες ζωγραφικής, τα ονομαστικά ταμπελάκια πόρτας, οι υψομετρητές και τα ξύλινα κουτιά παιχνιδιών της happyrooms, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι και υπογεγραμμένα. Επίσης, ένα New born Kit για νεογέννητα που περιλαμβάνει σε ξύλινο ζωγραφιστό κουτί το ταμπελάκι πόρτας, το κουτάκι για το πρώτο δοντάκι και ένα ζευγάρι χειροποίητα πλεκτά παπουτσάκια αγκαλιάς, ή το first step kit για τα πρώτα βηματάκια του ή το first bath kit για το πρώτο μπανάκι του αποτελούν ξεχωριστές και αγαπημένες λύσεις δώρων για μωράκια και μαμάδες με αισθητική. 

Η έκθεση La Mama Art βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραίως στα Λαδάδικα μέχρι τις 25 Μαΐου.
 
Παράλληλες Εκδηλώσεις 

Παρασκευή 18 Μαΐου, 18.30
Δένω τα μαντήλια μου με τέχνη
20 τρόποι για να δέσετε τα μαντήλια σας και να ντυθείτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές
Παρουσίαση: Χριστίνα Κελεσίδου

Σάββατο 19 Μαΐου, 12.00-14.00

Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά

Τετάρτη 23 Μαΐου, 18.00
Διάλεξη: Τέχνη και ψυχοθεραπεία
Σουζάνα Μολυβδά, κλινική και κοινωνική ψυχολόγος εξαρτήσεων, art therapist

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης