Ο κορωνοϊός σίγησε την τρομπέτα του Wallas Roney

Ο κορωνοϊός σίγησε την τρομπέτα του Wallas Roney

Υπήρξε μαθητής του κορυφαίου τζαζίστα Miles Davis

Wallas_Roney

Ένας σπουδαίος μουσικός, βραβευμένος με Γκράμι, που συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της τζαζ, ο θρυλικός τρομπετίστας Wallas Roney είναι ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες θύματα του κορωνοϊού. Ο διάσημος στην διεθνή τζαζ κοινότητας μουσικός πέθανε σε ηλικία 59 ετών από επιπλοκές του φονικού ιού.

Wallace Roney Group | Jazz Series 2015

Γεννημένος το 1960, έκανε την μουσική του εκπαίδευση σε αναγνωρισμένα ιδρύματα και ξεκίνησε την διαδρομή του παίζοντας δε διάφορα κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Σταθμός στη ζωή και την καριέρα του υπήρξε η γνωριμία του με τον κορυφαίο τρομπετίστα όλων των εποχών Miles Davis τον οποίο πρωτοσυνάντησε σε ηλικία μόλις 23 ετών. Έγινε ο μέντοράς του, ο καθοδηγητής αλλά και ο μουσικός με τον οποίον συχνά τον συνέκριναν χρόνια αργότερα.

«Ποτέ δεν με κούρασαν οι συγκρίσεις με τον Davis. Αυτό που με κούρασε είναι οι κριτικές που προσπαθούν να βγάλουν κάτι αρνητικό μέσα από αυτήν την σύγκριση. Γιατί για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, Εκείνος ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών. Αυτό που εγώ προσπαθώ να κάνω είναι να προχωρήσω βασισμένος στις συμβουλές που μού έδωσε και να προσπαθώ να παίζω αυτή τη μουσική» είχε εξομολογηθεί ο ίδιος πέρσι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Συμπτώματα - κλειδιά η απώλεια γεύσης και όσφρησης, λένε Βρετανοί επιστήμονες

Τη θλίψη του εκφράζει ο δικηγορικός κόσμος για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Μεσίστια η σημαία στην Ακρόπολη για την κηδεία του Μανώλη Γλέζου

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης