H Ασμίκ Γκριγκοριάν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται την εξαίσια Ασμίκ Γκριγκοριάν, τη Λιθουανή σοπράνο που κατά γενική ομολογία κυριαρχεί στην παγκόσμια οπερατική σκηνή την τελευταία δεκαετία, έχοντας μόλις προσθέσει στην πλούσια συλλογή της τον τίτλο της Λυρικής Τραγουδίστριας της Χρονιάς για το 2025 από τα Διεθνή Βραβεία Όπερας.
«Καθηλωτικό δραματικό ταλέντο» (The New York Times), «εκθαμβωτική ευελιξία» (The Times), φωνή «άγρια, πλούσια και σκοτεινή» (Le Monde): οι κριτικές είναι διθυραμβικές, και δικαίως. Με το ανεξάντλητο ερμηνευτικό της εύρος έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους ρόλους του ρεπερτορίου την τελευταία δεκαετία, σαγηνεύοντας το κοινό και κάνοντας τα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα στον κόσμο να υποκλιθούν στο ταλέντο της.
Popov Dmytro
Στο Μέγαρο θα την απολαύσουμε για μια μοναδική βραδιά με τον εξαιρετικό Ουκρανό τενόρο Ντμίτρο Ποπόφ σε αγαπημένες άριες και ντουέτα του Πουτσίνι και του Ντβόρζακ. Θα τους συνοδεύσει η ΚΟΘ υπό την καθοδήγηση του Λιθουανού μαέστρου Μοντέστας Πιτρένας, διευθυντή της Εθνικής Όπερας της Λετονίας.
Asmik Grigorian Σοπράνο
Dmytro Popov Τενόρος
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Κλείσιμο
Modestas Pitrenas Διεύθυνση Ορχήστρας
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Α’ Μέρος
G. Puccini
La Tregenda από την όπερα Le Villi (ορχηστρικό)
Άρια “Vissi d’arte” από την όπερα Tosca
Άρια “Recondita armonia” από την όπερα Tosca
A. Dvořák
Σλαβονικός χορός αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 46 (ορχηστρικό)
Άρια “Měsíčku na nebi hlubokém” (Song to the Moon) από την όπερα Rusalka
Άρια “Vidino divná, přesladká” (Prince’s Aria) από την όπερα Rusalka
Ντουέτο “Miláčku, znáš mne, znáš?” (Do you still know me, lover?)
από την όπερα Rusalka
Β’ Μέρος
G. Puccini
Άρια “Donna non vidi mai” από την όπερα Manon Lescaut
Άρια “Sola perduta” από την όπερα Manon Lescaut
Ντουέτο “Tu, tu, amore? Tu?” από την όπερα Manon Lescaut
Ιντερμέτζο της τρίτης πράξης από την όπερα Madama Butterfly (ορχηστρικό)
Άρια “Addio fiorito asil” από την όπερα Madama Butterfly
Άρια “Un bel dì, vedremo” από την όπερα Madama Butterfly
Ντουέτο “Vogliatemi bene” από την όπερα Madama Butterfly
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.