Κυκλοφορεί την Τετάρτη το βιβλίο της Μάρεα Λαουτάρη «Σχολείο Σχέσεων»

Κυκλοφορεί την Τετάρτη το βιβλίο της Μάρεα Λαουτάρη «Σχολείο Σχέσεων»

Όλες οι απαντήσεις που χρειαζόμασταν για τις σχέσεις μας, από την πρώτη πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης στην Ελλάδα, Μάρεα Λαουτάρη

vivlio-arthroy_2
Δεν με καταλαβαίνει. Δίνω περισσότερα από όσα μου δίνει. Πιστεύω ακράδαντα ότι… Και αυτό το «ότι» διαμορφώνει τις συντροφικές μου σχέσεις. Γίνεται η πραγματικότητα που εγώ δημιουργώ.

Η περιπλοκότητα των σχέσεων είναι μάλλον δεδομένη. Έτσι, η Μάρεα Λαουτάρη, επικοινωνιολόγος και πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης του οργανισμού Robbins Madanes Training, έρχεται ως η ιδανική «συνομιλήτρια» για να απλοποιήσει κάπως τα πράγματα. Το βιβλίο Σχολείο Σχέσεων, που βασίζεται στην ομώνυμη εκπαίδευση που εφαρμόζει με σημαντική επιτυχία η Μάρεα Λαουτάρη, καλύπτει ένα μεγάλο εύρος των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στις σχέσεις τους, είτε αυτές είναι στο ξεκίνημά τους, είτε έχουν εξελιχθεί (ή έχουν κάπως «κουραστεί») με τα χρόνια. Είναι ένας οδηγός που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερο τον εαυτό μας και, κατ’ επέκταση, να αντιληφθούμε όσα κάνουμε σωστά ή λάθος και όσα μπορούμε να ελέγξουμε.

Σημαντική τομή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε συνήθως τα προβλήματα είναι η θέση της συγγραφέως πως ακόμα και ένας από τους δύο συντρόφους μπορεί να κάνει την αλλαγή και να συμβάλει μόνος του καθοριστικά στη βελτίωση της σχέσης του – να ανοίξει τον δρόμο προς το ιδανικό που έχει οραματιστεί για τον εαυτό του.
Και είναι υπέροχο να μας διαβεβαιώνουν ότι η ευτυχία μας είναι, τελικά, κυρίως στο χέρι μας.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

Το Σχολείο Σχέσεων θα σου σώσει χρόνο και θα σε γλιτώσει από πολύ πόνο και απογοήτευση είτε είσαι στην αναζήτηση ενός νέου συντρόφου είτε βρίσκεσαι σε σχέση και προβληματίζεσαι. Το έγραψα σαν να σε είχα μπροστά μου και να μιλούσαμε προσωπικά. Με τις καινούριες πληροφορίες και τις ασκήσεις που περιλαμβάνει, θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις ακριβώς ποια σημεία χρειάζεται να προσέξεις, να καταλάβεις τι κάνεις σωστά και τι λάθος, να ξέρεις ακριβώς τι μπορείς να ελέγξεις ή να αλλάξεις και τι όχι, και κυρίως να καταφέρεις αυτό που δυστυχώς για πολλούς θα παραμείνει ακατανόητο, άρα και ακατόρθωτο:
Να επιθυμείς και να αγαπάς τον σύντροφό σου, αλλά να μην τον έχεις ανάγκη.
Όσο λιγότερη «ανάγκη» έχεις κάποιον, τόσο καλύτερη σχέση μπορείς να έχεις μαζί του.

Είπαν για τη συγγραφέα και το βιβλίο

Θέλει τόλμη, αυτογνωσία και εσωτερική δουλειά για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.
Αλλά πολλές φορές χρειάζεται και κάποιος να σου σφίξει το χέρι και να πιστέψει σε εσένα.
Κλείσιμο
Και αυτή είναι η Μάρεα.
- Νίκος Αλιάγας, Παρίσι, 2024

Γνωρίζω τη Μάρεα καλά. Δεν έχουμε κάνει παρέα ποτέ. Όμως την έχω ακούσει τόσο προσεκτικά, έχω πάρει τόσο πολλές απαντήσεις από εκείνη, που νιώθω ότι τα δεκάλεπτα, άντε εικοσάλεπτα, των τηλεοπτικών συναντήσεών μας ή εκείνων των πιο πριβέ συναντήσεων στο καμαρίνι μας, ανάμεσα σε βούρτσες, πιστολάκια για μαλλιά, ρούχα και παπούτσια, με βοήθησαν να νιώσω πολύ κοντά της.

Η Μάρεα το ’χει αυτό. Είναι η μεγάλη σου αδελφή, ακόμη κι αν είναι πολύ μικρότερη ηλικιακά. Υπάρχει κάτι λοιπόν που μου έχει κολλήσει στο μυαλό απ’ όλα αυτά που μου έχει πει η Μάρεα. Και παραδόξως δεν είναι απάντηση. Είναι η ερώτηση «εσύ πώς αγαπιέσαι;». Αν το σκεφτείτε, η ερώτηση αυτή της Μάρεας θα σας αλλάξει τη ζωή. Γιατί καθεμία από εμάς αντιμετωπίζει διαφορετικά την αγάπη, ζητά διαφορετικές αποδείξεις για την ύπαρξή της, την αντιλαμβάνεται διαφορετικά και κάτι διαφορετικό ζητάει. Όσο πιο γρήγορα κάνουμε στον εαυτό μας αυτή την ερώτηση, τόσο πιο σίγουρες θα είμαστε. Και όσο πιο γρήγορα μάθουμε την απάντηση από τον σύντροφό μας, θα χτίσουμε μια σχέση που θα μας κάνει ευτυχισμένους, αν μας κάνει βέβαια, και τους δύο. Τα υπόλοιπα στο υπέροχο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας...
- Nάνσυ Ζαμπέτογλου, Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια

Τίτλος: Σχολείο σχέσεων
Συγγραφέας: Λαουτάρη Μάρεα
ISBN: 978-618-220-791-8
Τιμή με ΦΠΑ (€): 16,60
Σελίδες: 352
Κατηγορία: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
vivlio-2_2
Η Μάρεα Λαουτάρη σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία στην Αγγλία. Μετά από μία επιτυχημένη δεκαπενταετή καριέρα ως επικοινωνιολόγος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων σε πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Coca-Cola και η Rolls-Royce, αποφάσισε να κάνει στροφή και να ασχοληθεί με την ευημερία των ανθρώπων. Είναι η πρώτη στην Ελλάδα πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης από τον Tony Robbins & την ψυχοθεραπεύτρια Cloé Madanes. Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια εργάζεται ως Coach Στρατηγικής Παρέμβασης με ιδιώτες και επιχειρήσεις. Έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως οι Microsoft Global, HENKEL, Coca-Cola CCHBC, ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Mondelez, TEO HAIR DESIGN, Wella, KERASTASE/L’OREAL, PROCTER & GAMBLE, MENARINI, NOVARTIS, AMVYX (για τα brands: MOET & CHANDON και VEUVE CLICQUOT), SNF (Stavros Niarchos Foundation), και είναι mentor στην ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ, που ασχολείται με ωφελούμενα παιδιά που προέρχονται από κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο δώδεκα ετών και ένα Westie.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ, λέει η αστυνομία - Συνελήφθη 15χρονος

Η προστασία των γυναικών έφερε στον τάκο του Survivor τον Παπαχαραλάμπους - Δείτε βίντεο

Επιστροφή στην άνοιξη: 10 βαθμούς πέφτει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, λέει ο Κολυδάς - Έρχεται Πάσχα με βροχές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης