Ρούντολφ Νουρέγιεφ: Βραδιά - αφιέρωμα στον κορυφαίο χορευτή - χορογράφο στο Ηρώδειο
Με τη συμμετοχή των χορευτών της Όπερας των Παρισίων
Οι πρώτοι χορευτές της Όπερας των Παρισίων θα βρεθούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στοΗρώδειο προκειμένου να παρουσιάσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στη μνήμη του θρυλικού χορευτή και χορογράφου Ρούντολφ Νουρέγιεφ με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατό του.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πανόραμα με τα αριστουργήματα του κλασσικού ρεπερτορίου, ένα πρόγραμμα με τις σημαντικότερες χορογραφίες του Νουρέγιεφ, καθώς και ρόλους που τον έκαναν γνωστό σε όλη την υφήλιο.
«Το Μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων έχει μακρά ιστορία που συνδέεται με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Με αυτό το αφιέρωμα ελπίζουμε να τιμήσουμε την εξαιρετική του κληρονομιά και την αέναη συνεισφορά του στο χορό» αναφέρει η διεθνώς καταξιωμένη χορευτική ομάδα.
Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές που έγραψαν ιστορία στο μπαλέτο και διευθυντής της Όπερας των Παρισίων (Opera De Paris), διέγραψε μία ασυνήθιστη και επιβλητική καριέρα. Από πολύ μικρή ηλικία κέρδισε τις εντυπώσεις λόγω της μοναδικής τεχνικής του και της χαρισματικής παρουσίας του στη σκηνή. Αδιαμφισβήτητα, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του χορού. Οι χορογραφίες του και οι παραστάσεις του, έδωσαν νέα πνοή στο κλασσικό μπαλέτο και διεύρυναν τα όρια του ανδρικού χορού.
Η Όπερα των Παρισίων ιδρύθηκε το 1669. Έχει λαμπρή ιστορία και παράδοση στο χορό και έχει αναδείξει πολλές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες και χορογραφίες στην ιστορία του μπαλέτου.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη